Ďalší odchádzajúci poslanec Benčík: "Je neúnosné, aby vláda pokračovala s týmto premiérom"
04 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zdá sa, že koalícia príde v parlamente o ďalšieho poslanca. Odchod z poslaneckého klubu Za ľudí totiž avizuje Ján Benčík. Dôvod? Premiér a minister zdravotníctva.


Koalícia sa pomaly rozpadá ako domček z kariet. Najväčším spúšťačom bol ale dovoz ruskej neschválenej vakcíny Sputnik V. Tá mala, paradoxne, pomôcť v boji s koronavírusom no ako sa zdá, pomôže opozícii k rozpade vlády. Po odchode poslancov Miroslava Kollára a Tomáša Valášeka zo strany Za ľudí sa z tohto poslaneckého klubu chystá odísť ďalší, tentokrát Ján Benčík, informuje o tom portál parlametnelisty.sk.
Najväčšou prekážkou rekonštrukcie vlády bude asi samotný premiér

„Považujem za neúnosné, aby vláda pokračovala ďalej na čele s týmto premiérom. Rozhodol som sa podľa môjho najlepšieho vedomia a svedomia,” uviedol Benčík pre portál parlamentnelisty.sk. Dovoz vakcíny Sputnik bola vraj pre neho už len poslednou kvapkou.

„Z vnútropolitického aj medzinárodného hľadiska ide o celú sériu rozhodnutí a krokov, ako sa premiér správa, ako zasahuje do kompetencií ministra zdravotníctva. On je najviac zodpovedný ako napreduje pandémia, pretože on ministrovi Krajčímu do toho zasahoval. Ide aj o to ako sa správa ku koaličným partnerom,” vymenoval Benčík dôvody, prečo už nechce byť súčasťou vlády Igora Matoviča. Zároveň priznáva, že ešte neodišiel, ale čaká, k čomu dospeje súčasná politická situácia.

„Rekonštrukcia sa môže podariť, no najväčšou prekážkou bude asi premiér,“ myslí si Benčík a prízvukuje, že ani on nechce predčasné voľby. „Len aj u mňa to už presiahlo mieru tolerancie,” skonštatoval s tým, že ak aj odíde z poslaneckého klubu Za ľudí, nikam inam neprestupuje a v parlamente bude hlasovať rovnako ako keby bol členom klubu. „Keď sú zákony v poriadku, budem ich naďalej podporovať, ako tretí odídenec,” uviedol Benčík pre parlamentnelisty.sk.

Poslanec Benčík udal košickú advokátku Krajníkovú. Teraz ju musí riešiť advokátska komora
Zastala sa rodičky, teraz má advokátka Adriana Krajníková sama problém. A to priamo so Slovenskou advokátskou komorou, ktorá voči nej začala disciplinárne konanie. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.