Belousovová: "Korčok rozpráva nezmysly a lži. Štáty EÚ budú uznávať očkovanie Sputnikom"
03 | 03 | 2021 I Michal Filek

Anna Belousovová si zobrala na mušku šéfa diplomacie Korčoka. Podľa nej sú lži jeho špekulácie o tom, že očkovanie Sputnikom nemusí byť v zahraničí akceptované. 


"Pán minister Korčok šíri nezmysly a lži o tom, že štáty EÚ nebudú uznávať očkovanie Sputnikom. Ak by to tak bolo, museli by potom zakázať vstup na územie EÚ občanom Ruska," píše bývalá poslankyňa.


Okrem toho vraj, že je to v rozpore s medzinárodným právom, ohrozilo by to cestovný ruch v mnohých turistických centrách Európy a hospodárske vzťahy vôbec. Rusko by mohlo recipročne zakázať vstup na svoje územie všetkým, ktorí nie sú zaočkovaní Sputnikom.


"Tak isto by mohli štáty EÚ zákazať vstup na územie štátov EÚ Číňanom. A Čína recipročne Európanom, ktorí by neboli zaočkovaní čínskou vakcínou. Európska únia je na tom tak dobre, že by sa mohla izolovať od dvoch silných svetových politických a ekonomických veľmocí?! Ja o tom vážne pochybujem. Korčok vo svojej ideologickej zaslepenosti rozpráva nezmysly a lži."

 

Blaha: "Korčokovi sa tak triasol hlas, že som mu mal chuť pichnúť Sputnik na upokojenie"
Ľuboš Blaha pred polnocou napísal glosu včerajšieho dňa. Komentuje napríklad, ako brat Jána Kuciaka naložil Matovičovi, a Matovič opäť Sulíkovi za to, že povalil Račovej vládu. Ale to urobil aj Matovič. Takže, ako píše Blaha, za smrť Kuciaka... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Michal Filek