Pročko: Prezidentka pomáha Pellegrinimu a Progresívnemu Slovensku. A za Covid-19 môžu ľudia
02 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenské nemocnice sú preplnené pacientami s COVID-19 a denne na túto pandémiu umiera takmer stovka ľudí. Napriek tomu si aj poslanec a bývalý zabávač myslí, že za túto hroznu bilanciu nie je vinná vláda, ale najmä ľudia.


 Pročko si osvojil rétoriku premiéra. Za mnohé zlé, čo sa týka šírenia koronavírusu, nie je zodpovedná vláda, ale ľudia. „Je tu asi 30 až 40 percent ľudí, ktorí opatrenia vôbec nedodržiavajú,” tvrdí Pročko. Za plné nemocnice, plné krematóriá a skutočnosť, že sa stav v boji s pandémiou nezlepšuje, je teda podľa neho vinný najmä pospolitý ľud, píše portál parlamentnelisty.sk.



Všetky opatrenia sú zbytočné, kým ich opozícia a jej vodcovia nebudú dodržiavať

Rétorika hnutia OĽaNO je jasná. Za všetko zlé sú vinní ľudia a opozícia. „Všetky opatrenia sú zbytočné, kým ich opozícia a jej vodcovia Fico, Pellegrini a Kotleba nebudú dodržiavať, ale práve naopak, budú robiť všetko proti nim. Voliči týchto ľudí ich poslúchajú. Taký Pellegrini nepovie, ľudia, dodržiavajte opatrenia, nie, on povie, toto je zle, tamto je zle. Keby sme boli na Slovensku zodpovední, vyzeralo by to inak. Ale pozrite sa na ulicu, pozrite sa do obchodov a vidíte, čo sa deje. To je čistá katastrofa,“ konštatuje Jožo Pročko.

„Je tu asi 30 až 40 percent ľudí, ktorí opatrenia vôbec nedodržiavajú. A darmo 60 percent ich dodržiavať bude. Človek príde do obchodu a dostane tam Covid, prinesie si ho na rukách domov. Kým jeden bude nosiť rúško a druhý nie, tak to nemá význam. Pred pár dňami som videl také mladé, asi 16-ročné baby, ktoré stáli a rozprávali sa. Stačí, že jedna z nich má Covid a nakazí všetky ostatné, ktoré prídu domov k rodičom, starým mamám, starým otcom a je to tam. Takto sa to šíri. Toto je tá čistá katastrofa, tá nezodpovednosť," prízvukuje bývalý zabávač a dnes vážený poslanec za vládne OĽaNO.

„Ľudia ťa prepichnú vidlami, odsťahuj sa zo Slovenska,“ píšu v komentári Jožovi Pročkovi
Jožo Pročko má strach. Bývalý komik a zabávač a dnes poslanec Národnej rady za OĽaNO síce po piatkovom schválení predĺženia núdzového stavu neskrýval radosť, o pár hodín neskôr už ale v statuse napísal, že sa mu vyhrážajú. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Kým koalícia s opozíciou nezačnú spolupracovať, nebude dobre

Práve vládu premiéra Matoviča vyzvala prezidentka na sebareflexiu. Niektorí ministri si podľa nej neuvedomili, že tisíce obetí COVID-19 ležia na cintorínoch preto, lebo niekto nezvláda boj proti pandémii.

„Pani prezidentka nemá žiadnu zodpovednosť, nemá žiadne povinnosti a reálne nerieši konflikt, takže nemá následky z toho, čo sa tu deje. Ona len komentuje situáciu. A ani raz nevyzvala ľudí k zodpovednosti. Je to podľa mňa človek, ktorý veľmi dobrým spôsobom pomáha Pellegrinimu, pomáha Progresívnemu Slovensku, ktoré sa chce dostať do politiky. A pani prezidentka vyšla práve z tejto strany. To nikto nevidí, čo mi je ľúto. Pani prezidentku si vážim, pretože je to prezidentka. Ale nevážim si, respektíve nie som spokojný s jej propagandou pre Pellegriniho a Progresívne Slovensko," sťažuje sa Pročko.

Po dlhšom čase sa premiér stretol s vedcami a odborníkmi aby nastavili nové pravidlá na zastavenie či aspoň spomalenie šírenia koronavírusu. „Keď boli opatrenia v Taliansku, polícia naozaj tvrdo kontrolovala, či sa dodržiavajú. U nás to tak nefunguje. Pritom ľudia sú nezodpovední. Predstavte si, že by bol premiérom Fico, Pellegrini alebo Kotleba a koalícia by sa správala ako oni dnes. Tak by sa to tu nikdy nevyriešilo. Kým koalícia s opozíciou nezačne v tomto spolupracovať, tak to nebude dobré. Oni idú proti každému opatreniu a štvú ľudí proti opatreniam. Tak ako chceme aby sa to vyriešilo? Včera pri Draždiaku ľudia sedeli hlava na hlave a opatrenia nedodržiavali. Ale hľadajú vinníka inde – Matovič je zodpovedný, povedia tí ľudia. Keby sme dodržiavali opatrenia, tak je to super,“ mudruje Pročko.

Pročko má jasno: Za všetko môžu občania... a prezidentka
Zabávač Jožo Pročko má jasno v tom, kto môže za zlú situáciu na Slovensku v súvislosti s Covidom. Za všetko môžu občania. Kritiku vyslovil aj voči prezidentke. Igor Matovič naopak, robí podľa neho všetko dobre. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Petra Demková