Vládni politici sa správajú tak, akoby bol Sputnik otravou na potkany (Aneta Leitmanová)
01 | 03 | 2021 I Aneta Leitmanová
Slovenská vláda je plná ľudí, čo sa správajú tak, akoby bol Sputnik otravou na potkany. Je úplne jedno, či tomu veria alebo to len z ideologických dôvodov predstierajú. Jedna možnosť je horšia ako druhá.

Dzurinda, Vasilisa Premúdra a iní


Politickí a duchovní trpaslíci komentovali nákup ruskej vakcíny Sputnik očakávaným spôsobom. Absurdnými rečami o zrade partnerov v Európe sa blysol expremiér Mikuláš Dzurinda. Akoby sa "partnerom v Európe", nie slovenským občanom zodpovedala vláda za ochranu ich zdravia.

Remišová bedáka nad nákupom Sputnika
01 | 03 | 2021 | sefredaktor


Mopslík aportujúci v drese americkej štátnej propagandy, toho času minister zahraničných vecí Ivan Korčok, sa tiež vyznamenal. Vraj Sputnik nie je uznaný liekovou agentúrou Európskej únie. Akoby Kremeľ očkoval Rusov otravou na potkany.

Vicepremiérka Veronika Remišová, prezývaná aj Vasilisa Premúdra, zase povedala, že premiérove oslavy príletu Sputniku sú "obrovské sklamanie". Akoby celá vláda až doteraz zborovo nenariekala, že máme málo vakcín.

Absolútnu politickú bombu odpálil poslanec Tomáš Valášek. Na protest proti Sputniku vystúpil z klubu Za ľudí aj z koalície. Slovensko sa priam otriasa v základoch a v Tatrách hrozí nebezpečenstvo lavín, keď sa do zabudnutia poberá politický lilipután, meno ktorého si pamätá asi desať novinárov a traja voliči.

Matovičovi horí maštaľ


Vo výpočte absurdít by sme mohli pokračovať do omrzenia. Napríklad príspevkami facebookových povaľačov, akými sú Arpád Szoltés a iné esá z prostredia konšpirátorov hlavného prúdu. No nemalo by to zmysel. Úplne postačí, keď si budeme pamätať, že medzi politikmi a novinármi je množstvo poblúdených ľudí. Budú sa zadúšať ľudskými právami, humanizmom a ochranou človeka. No keď príde na lámanie chleba, blížnemu svojmu nedoprajú vakcínu len preto, že ju nevynašli boys v Los Alamos, ale molodci v Moskve.

Minister zahraničia Korčok považuje účasť svojho šéfa Matoviča pri prílete Sputnika za nevhodnú
01 | 03 | 2021 | sefredaktor


Nemali by sme sa však nechať uniesť eufóriou. Premiér Igor Matovič objednal a vítal Sputnik preto, lebo mu horí maštaľ. Nie preto, lebo chápe zložitosť situácie. V nejakom narýchlo urobenom prieskume mu jednoducho vyšlo, že Slováci majú na háku, kde je vyrobená vakcína. Len sa k nej chcú dostať. Skrátka Sputnik sa stal populárnym a v jeho výslní sa chce vyhrievať aj on, náš trnavský šampión.

Krajina Kocúrkovo


Vzhľadom na to, že vládnu koalíciu tvoria iba menší alebo väčší exoti, nie je možné spoľahlivo predvídať takmer nič. Preto by bolo komické a paradoxné, ak by sa proces jej postupného rozkladu mal začať ideologickým (nie medicínskym) sporom o Sputnik. O ten Sputnik, ktorým by sa dal zaočkovať dokonca aj americký a vatikánsky agent Vladimír Krčméry.

Kauza Sputnik v plnej nahote obnažuje vzťah Matovičovej vlády k bežným ľuďom a ich každodenným problémom. Z rôznych dôvodov sa mnohí potrebujú alebo musia zaočkovať. Inak je ohrozené ich živobytie. Prípadne život. Naše politické "špičky" však najviac zaujíma, z ktorej svetovej strany pristálo lietadlo s vakcínami. Túto krajinu je potrebné v čase pôsobenia Matovičovej vlády premenovať. Na Kocúrkovo.

„Osobnosti“ sú zhrozené z nákupu ruského Sputnika
Facebook dnes dostáva zabrať. Rôzne osobnosti verejného života a novinári hlavného prúdu sa prišli zo zúfalstva vyplakať na sociálnu sieť. „Lepšo-ľudia“, humanisti, ktorí chcú stále a všetkých zachraňovať, od utečencov až po obete Covidu, dnes... Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Petra Demková