Remišová sa teší z obrovského úspechu. Za ľudí má v prieskume nad 5 percent
01 | 03 | 2021 I Petra Demková

Veronika Remišová prežíva eufóriu. Jej strana Za ľudí sa preklopila hádam po prvýkrát od parlamentných volieb nad 5 percent. Nezabudla pri tej príležitosti spomenúť aj Fica, Pellegriniho a mafiu.


Veľké „ďakujeme“ napísala predsedníčka Za ľudí na sociálnej sieti. „Dnes je presne rok od volieb, keď sme porazili Fica s Pellegrinim. Vtedy boli ešte kamoši a vládli spolu 12 rokov. Do vlády sme išli preto, aby sme očistili Slovensko od korupcie, mafie a zlepšili naše zdravotníctvo či školstvo,“ píše Remišová.

Sme potravinovým smetiskom Európy. Urobí z nás Remišová aj smetisko vakcinačné?
Veronika Remišová odmieta pre Slovákov Sputnik V. Bojuje však za vakcínu od spoločnosti AstraZeneca. Túto vakcínu mnohé krajiny odmietajú pre zdravotné riziká. V Nemecku nie je o britsko-švédsku vakcínu skoro žiaden záujem. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Zodpovednosť za krajinu sme však prebrali v čase, keď na svete vypukla pandémia koronavírusu a od nástupu do vlády 90 percent času venujeme boju s nebezpečným vírusom,“ dramaticky opisuje situáciu vicepremiérka.

„Ďakujeme za dôveru v týchto ťažkých časoch. V prieskume agentúry Focus sme narástli na 5,2 percenta. Rastieme aj vo všetkých posledných prieskumoch iných agentúr. Všetky naše percentá by sme vymenili za to, aby sme porazili Covid 19,“ zdôrazňuje vyštudovaná bábkoherečka.

Na záver statusu sa snaží navodiť dojem, že nemá vo vláde také slovo, aké by chcela mať. „Máme dva hlasy vo vláde a 11 poslancov. Snažíme sa v maximálnej možnej miere o to, aby nás a naše návrhy boli počuť. Mnohé veci sme presadili, na mnohé sme nemali dosť hlasov. V strane Za ľudí vždy budeme bojovať za záujmy ľudí,“ uzatvára Remišová.

Remišová trvá na postoji k Sputniku, Pellegrini vidí divadlo vlády. Ak sa expremiér rozhodne pre vakcínu, dá sa očkovať aj Sputnikom
Štát je tu na to, aby zabezpečil, že vakcíny sú účinné a bezpečné, a na to existujú príslušné procesy. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to deklarovala podpredsedníčka vlády a ministerka pre investície SR Veronika Remišová (Za ľudí) v... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Gabriel Matta