Brhel to stihol, peniaze aj nehnuteľnosti prepísal na deti. Zostane niečo štátu?
28 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Oligarcha Jozef Brhel bol spolu so šéfom finančnej správy Františkom Imreczem či podnikateľom Michalom Suchobom obvinený počas akcie Mýtnik. No musel dopredu niečo tušiť, a tak urobil efektívne kroky na záchranu majetku. Krátko predtým poslal na synov účet 3,7 milióna eur a luxusná drevenica vo Veľkej Lomnici tiež stihla zmeniť majiteľa. Štát tak opäť odíde s dlhým nosom, píše portál plus7dni.pluska.sk.


K prepisu miliónov došlo krátko pred Vianocami, keď už bolo jasné, že NAKA okolo Brhela sťahuje slučku. Najmä po výpovediach bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa či bývalého viceprezidenta finančnej správy Daniela Čecha.

Po zadržaní Čecha zmenila majiteľa aj Brhelova drevenica vo Veľkej Lomnici. Darovacou zmluvou ju získal Jozef Brhel mladší, Michal Brhel a Zuzana Brhelová. Táto trojica vlastní aj známu Brhelovu vilu na Strmých vŕškoch. V každom prípade deti oligarchu dostali naozaj štedrý vianočný darček.

Brhel skončil s obvinením z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a z prijímania úplatku. Hrozí mu desať až pätnásť rokov väzenia a zhabanie majetku. Údajne spôsobil štátu škodu veľkého rozsahu. Vyšetrovateľ ju vyčíslil až na 42 miliónov eur. Aký majetok sa bude teraz habať zostáva otázne.

Radostná správa: Budúci týždeň letí do Moskvy lietadlo pre Sputnik, oznamuje Danko
Slovensko by malo mať od budúceho týždňa k dispozícii ďalšiu vakcínu proti koronavírusu. Bude ňou ruský Sputnik V, ktorého dovoz oznámil vo videu na sociálnej sieti Andrej Danko. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik