Prof. Krčméry sa skoro zadusil v respirátore. Sú rúška a respirátory skutočne bezpečné? (VIDEO)
27 | 02 | 2021 I Petra Demková

Na stránke Inenoviny sa objavilo video s prof. Krčmérym, kde na tlačovom brífingu zúfalo pod respirátorom lapá po dychu. Video vyvoláva viaceré otázky. Nedôveruje známy profesor vakcíne, keď stále nosí (už nie len rúško ale dokonca) respirátor? Ako majú hodiny vydržať v rúšku deti, učitelia či predavačky, keď politici, vedci či moderátori to nevedia zvládnuť ani na chvíľu?


Vláda a niektorí naši experti neustále bagatelizujú problémy, ktoré by mohli mať ľudia, ktorí sú z hľadiska svojej práce a súčasných nariadení odsúdení na nosenie rúška väčšinu dňa. Nenosenie rúška sa pokutuje a už sa otvorene hovorí o zavedené povinnosti nosenia respirátorov. Ak niekto verejne a otvorene povie, že vydržať v rúšku či respirátore celý deň sa nedá, prípadne že je to doslova mučenie, býva označený za konšpirátora.

Samozrejme existujú mnohí experti aj štúdie, ktoré uvádzajú, že nosenie rúška poškodzuje zdravie človeka a jeho nosenie na dlhšie ako na krátky, obmedzený čas, je neprirodzené. Aj WHO dokonca neodporúčala rúško nosiť. Časom, pod tlakom politikov, svoje vyhlásenie korigovala.

 



Ako má malé dieťa, predavačka, či učiteľ, ktorého náplňou práce je dokonca niekoľkohodinové hovorenie, vydržať v rúšku, keď to nedokážu mnohé verejne pôsobiace osoby? Tie si pritom nasadzujú rúško len na niekoľko minút, či desiatok minút, keď idú pre kamery či verejnosť. Verejnosť si všimla pred niekoľkými mesiacmi dýchacie problémy moderátora RTVS, ktorý si rúško v priamom prenose musel zložiť. Poslankyňa Tabaková sa musela predychávať pod rečníckym pultom. Teraz sa prof. Krčméry skoro zadusil. Ani tieto osoby však nechcú ani len počuť o tom, že by sa nariadenia ohľadom rúšok uvoľnili. Verejnosti problémy s dýchaním neveria.

Ak vznikne časom povinnosť respirátora, budeme pravidelne svedkami zásahov rýchlej zdravotnej služby, ktoré sa stanú bežnou súčasťou našich životov?

 

Unikol návrh opatrení: Povinné respirátory, nočný zákaz vychádzanie, testovanie v školách...
V boji s koronavírusom sa dostalo Slovensko do katastrofálnej situácie. Chorých ani mŕtvych neubúda a situácia sa nezlepšuje. Aj preto odborníci navrhli opatrenia, ktoré by tento stav mali zvrátiť. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik