Nové, smrteľnejšie mutácie prúdia na Slovensko zo zahraničia a hranice zostávajú otvorené
27 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Sme prví na svete...v úmrtnosti aj v hospitalizáciách. Napriek tomuto nelichotivému prvenstvu sa režim na našich štátnych hraniciach zrejme sprísňovať nebude, tvrdí portál 1pluska.sk.


Na hraniciach bude všetko po starom. Potvrdilo to ministerstvo vnútra, dopravy aj rezort zahraničia. „Aktuálne sprísňovať režim na hraniciach rezort vnútra neplánuje,” povedal hovorca ministerstva Peter Lazarov.

Za zvýšené kontroly na hraniciach pritom brojil už aj minister práce Milan Krajniak zo Sme rodina. „My sa tu na Slovensku hráme, že či môžeme chodiť z okresu do okresu, ale na Zanzibar, do Burkina Faso, na Kanárske ostrovy nám tu chodia ľudia a vozia nám sem africký vírus. Je to najväčší problém, na ktorý upozorňujem na každej vláde. A hoci je to nepopulárne, tak ja tomu na 100% verím,” poznamenal Krajniak a dodal, že bez kontroly hraníc, aká tu bola minulú jar, sa nepohneme.

Takisto exministerka vnútra Denisa Saková sa zamýšľa nad postojmi dnešného ministra. „Nemôžete vyňať jedno opatrenie a ostatné neurobiť. Vzhľadom na to, že sme uzatvorili viaceré prevádzky, mysleli sme si, že treba aj kontrolovať vírus, ktorý prichádzal zo zahraničia. Odtiaľ prichádzajú nové mutácie aj teraz,” podotkla Saková s tým, že otázka zvýšenej kontroly hraníc alebo dodržiavania karantény je namieste.

Slovenská vláda vedie hybridnú vojnu proti vlastným obyvateľom a iba šíri strach a teror
Hnutie zvrchovaného a prosperujúceho Slovenska varuje, že svetové elity vedú prostredníctvom covid pandémie hybridnú vojnu proti vlastným obyvateľom. Jej cieľom má byť zníženie populácie, ovládnutie zbytku občanov a zavedenie fašistického Nového... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Gabriel Matta


Podľa ďalšieho exministra vnútra Roberta Kaliňáka je na to v tomto momente však už neskoro. „Ak by sme mali analyzovať, kde sa stala chyba, tak tá sa udiala už pred šiestimi mesiacmi a cez leto, keď sa neurobilo nič,” poznamenal pre portál 1pluska.sk.

Zásadný postoj zaujal k celej situácii odborník na tropickú medicínu, profesor Vladimír Krčméry. Riešiť podľa neho treba letecký priestor, ale aj celkovo znížiť mobilitu v krajine.

Drucker: "Prečo Matovič a Krajči neodídu? Sú biznis a moc dôležitejšie, ako ľudské životy?"
Tomáš Drucker sa čuduje, ako je možné, že ani po troch týždňoch, kedy je Slovensko najhoršie v počte úmrtí na covid, nie sú minister zdravotníctva a premiér schopní sebareflexie. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Michal Filek


Aj lekár Peter Visolajský upozorňoval na riziko otvorených hraníc. "Vôbec tomu nerozumiem, lebo  keď sme mali sedem nakazených tak ľudí posielali do Gabčíkova automaticky a na dva až tri týždne. V aktuálnej situácii by som volil presne opačnú cestu. Každého kto príde zo zahraničia by som poslal do štátnej karantény a to vrátane Dominiky Cibulkovej a jej rodiny."

"Vláda však toto nepopulárne opatrenie zaviesť nechce. Štát by si mal zhodnotiť akým spôsobom dokáže vymáhať vlastné opatrenia, lebo aj pohľad na ulicu nám potvrdzuje, že takto zákaz vychádzania nevyzerá,"  uzavrel Visolajský.

Vladimár Palko: V počte mŕtvych sme už predbehli Švédsko
Bývalý minister vnútra SR, Vladimír Palko, je aj profesorom matematiky. K dátam má preto blízko a často prináša svoje analýzy. „Dnes sa stalo to, čo som predpovedal pred pár dňami. Od začiatku pandémie koronavírusu máme už na milión obyvateľov viac... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Petra Demková