Europoslanec Uhrík: "Už mám plné zuby Bruselu, nech si afrických migrantov vezmú domov títo páni!"
26 | 02 | 2021 I Diana Zaťková






Europoslanec Milan Uhrík sa na svojej facebookovej stránke rozohnil nad počínaním Bruselu. "Frontex chráni imigrantov a nie európske hranice!"




"Nejaký progresívny mimovládkar sa sťažoval, že Frontex (Európska pobrežná a pohraničná stráž) „vytláčal“  lode migrantov preč od európskych brehov a vracal pasažierov do pôvodných prístavov. No a to sa predsa nerobí, imigranti sa nevracajú. Mimovládkari ich chcú tu, v Európe!" konštatuje sa Uhrík na sociálnej sieti.




Europoslanec ďalej vo svojom statuse vysvetľuje: "Tak na úvod, aby bolo jasno: Bruselskí byrokrati a šplhúni radi vykresľujú Frontex ako „ochrancu hraníc“ pred masívnym prisťahovalectvom. Pravda však je, že Frontex chráni skôr imigrantov ako európske hranice. Napriek tomu sa však slniečkarom zdá byť počet neprijatých imigrantov stále vysoký, a tak si vymysleli 4-mesačnú europarlamentnú misiu, ktorá má vraj dodať dôveru ľuďom, že EÚ dodržiava a rešpektuje základné práva migrantov a očakávané štandardy zodpovednosti."










Núdzový stav je iba „bianco šek“ vláde, ktorá si robí čo chce
V parlamente pokračuje diskusia o predĺžení núdzového stavu. Vláda o ňom rozhodla už 8. februára tohto roku ale odobriť ho musí parlament. Ibaže tentokrát to nie je až také ľahké a ukazuje sa, že v pozícii kritikov nie je iba opozícia, píše... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Gabriel Matta










Uhrík trefne poznamenáva, že európski páni si tých imigrantov "nevezmú do svojich zlatých, honosných sídiel, vzdialených stovky kilometrov od reality bežných ľudí. Chcú ich rozmiestniť do našich domovov, ulíc a miest. Chcú rozhodovať o našich nových susedoch a volajú to „solidarita a zodpovednosť“."




"Kedy sa bude EÚ zaujímať o to, či nie sú pošliapavané aj práva obyčajných slovenských občanov a nielen afrických imigrantov?!" pýta sa Uhrík a dodáva: "Už máme plné zuby tých krásnych, ale prázdnych slov o "dodržiavaní ľudských práv"...Takto sa Brusel správa a ja som jediný, kto vám to hovorí naplno."










Doktor Bukovský: Lockdown je nezmyselný. Mikróby sa politických rozhodnutí neboja
25 | 02 | 2021 | editor01hd