Právnička Laššáková poukazuje na významné "osobnosti" v debilizácii slovenského národa
24 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Judita Laššáková je právnička. "Myslí si pani Remišová a pán Matovič, že sme všetci rovnako nevzdelaní, ako sú oni?" pýta sa v statuse na facebooku. Naráža tým na výhovorky, na základe ktorých štát nenakúpi vakcínu Sputník V. 


"Sociálnymi médiami a prostredníctvom mainstreamových médií sa šíri informácia, že vláda rokovala o nákupe vakcín Sputnik V. Mimochodom, tej vakcíny, ktorú schválil Štátny liekový a potravinový zdravotný inštitút v Maďarsku. Maďarsko ju bude využívať na očkovanie svojej populácie." Začína  svoj status Judita Laššáková.

Slovensko nateraz nenakúpi vakcínu Sputnik, návrh vetovala strana Za ľudí (AKTUALIZOVANÉ)
Slovensko nenakúpi vakcínu Sputnik V. Vládny kabinet vo štvrtok neschválil uznesenie o jej nákupe. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) uviedol, že uznesenie vetovala strana Za ľudí. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | tasr


Sputnik je dobrý vlastne všetkým, okrem...

"Zlé jazyky, podľa Laššákovej tvrdia, že dokonca Maroš Šefčovič vyhlásil, že Maďari to urobiť môžu, lebo majú na to právo. Iné zlé jazyky zase tvrdia, že jedna nemocnica v Izraeli nakúpila vakcínu Sputnik V a bude ňou tiež očkovať. Avšak to sú, samozrejme, len nepodložené „správičky“ o Izraeli. Ošiaľ okolo ruskej vakcíny sa však už dostal aj na Slovensko. Konkrétne na stôl, pri ktorom sa zišli ministri slovenskej vlády."

Reprofoto status FB (@Judita Laššáková)


Poďme na to chronologicky, tak, ako pokračuje právnička Laššáková. "Igor Matovič po rokovaní vyhlásil, že on aj chcel zachraňovať ľudí použitím ruskej vakcíny, ale pani Veronika Remišová rozhodnutie vlády vetovala."

Tu už nami citovaný status dostáva "grády". "Pri tejto správe mnohých obchádzali mdloby. Jednak z toho, ako Matovič opätovne klamal, čo uňho nie je výnimka, ale pravidlo. A jednak z toho, ako veľmi hlúpa je Veronika Remišová. Či v jej prípade ide o výnimku alebo o pravidlo, nechám na čitateľa."

"Zdochnite, od Rusov sa nekupuje nič"

"Sú ľudia, ktorí sa očkovať chcú a dokonca by uvítali aj vakcínu Sputnik V. Pani Remišová túto možnosť svojím „vetom“ vo vláde zastavila. Ľuďom, ktorých médiá v spolupráci s vládou vydesili tak, že sú ochotní sa nechať testovať každých sedem dní a teraz už aj očkovať vakcínou, za ktorú nepreberajú zodpovednosť ani samotní výrobcovia, Veronika Remišová povedala: „Zdochnite! Od Rusov sa nekupuje nič!“ Opäť o pár stupienkov pritvrdila svoje postrehy nami citovaná právnička.

"Mne je úplne jedno, či sa niekto chce alebo nechce dať očkovať. Nie som ten, kto môže inému rozkazovať, čo má a čo nemá robiť. Čo má a nemá pchať do svojho tela. Je to na slobodnom rozhodnutí každého. Rovnako však očakávam, že mne nebude nikto nič nanucovať." Znie zmierlivé intermezzo autorky statusu.

Hlina: Prečo by Rusi zachraňovali kariéru Matoviča, keď už stihol celosvetovo poškodiť reputáciu Ag testov?
20 | 02 | 2021 | sefredaktor


O múdrej a predvídavej žene

A opäť naberáme ťah! Judita Laššáková pokračuje: "Iná je otázka, ako sa pozerám na túto veľmi múdru a predvídavú ženu, ktorá ostatným zobrala časť voľby. Očkovacie látky, ktoré sú teraz v obehu na Slovensku, negarantuje ani ich výrobca. Všetci sú s tým uzrozumení, veď vzniknuté škody bude hradiť štát."

Čitateľ statusu dostáva príklad zo strany jeho autorky: "Mňa by inak celkom zaujímalo, ako sa k tejto stratégií bude stavať automobilový priemysel. Veď ich produkty by mohli rovnako „stratiť“ garanciu od výrobcu a vzniknuté škody by mohol platiť štát, všakáno? Čo koho do toho, že niektorí si auto nechcú, nemôžu kúpiť, mohli by sa za to spolupodieľať na financovaní opráv, ktoré by výrobca automobilov negarantoval. Vraj tento argument neobstojí? Sorry, hovorí sa mu argumentum ad absurdum. Čiže áno, je absurdný, ale vykresľuje to, čo sa málokto odváži povedať nahlas. Škody na zdraví budú platiť všetci."

A teraz sa držme, ide sa z kopca! "Ďalším z kľúčových hráčov pri debilizácii národa je samotný predseda vlády Igor Matovič. Na to, že klame, sme si zvykli. Na to, že tliacha sprostosti, tiež. Aj na to, že uráža každého. A že sa vyhráža, plače, intriguje a, ako sa ostatne vyjadril, už aj „vytrucuje“ napríklad testovanie, si zvykáme ako teľce. Áno, ako teľce, lebo takéto správanie je „normálne“ v materskej škole. I keď si myslím, že som práve urazila škôlkarov. Nebolo by však od neho korektné „vytrucovať“ si aj vakcínu Sputnik V? Ja len tak…"

Baránek: Chudák Matovič, tie paskudy koaličné mu vetovali Sputnik, ktorý on tak veľmi chcel
Politický analytik Ján Baránek v obsiahlom videu ironicky a sarkasticky komentuje vládnu frašku okolo hlasovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik. Pripomína, že vláda hlasuje, preto mohla Veronika Remišová veto uplatniť iba na koaličnej... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Petra Demková


Kašľať na ústavu, terazky sme tu my!

"Vrcholom stupidity nášho pána premiéra je vyjadrenie, že na rokovaní vlády jedna zo strán koalície vetovala očkovaciu látku z Ruskej federácie. Aha, tak ono už máme aj nové pravidlá rokovania vlády? Kde sa nachádzajú netuším, lebo Ústava SR v článku 118 hovorí o rokovaní vlády nasledovné:

„(1) Vláda je schopná uznášať sa, ak je prítomná nadpolovičná väčšina jej členov.
(2) Na prijatie uznesenia vlády je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých členov vlády.“
Štátny orgán, čím vláda je, má konať, ako ústava káže. Nie inak!" Iba pripomína pravidlá, vyplývajúce zo základného zákona štátu právnička Laššáková.

"Obhajoba" Remišovej

Naozaj, je to tak, o Sputnik V Slovensko a jeho občanov "neobrala" sama šéfka Za ľudí. Vyplýva to z nasledujúcich výpočtov statusu Judity Laššákovej na sociálnej sieti. "Veronika Remišová by totiž mohla vetovať prijatie uznesenia o nákupe vakcín, ak by na vláde sedela sama. Lenže to nie je možné, keďže vláda je uznášania schopná, ak je prítomná nadpolovičná väčšina jej členov, čo v podmienkach slovenskej vlády je 14 : 2 + 1 = 8. Ak by bolo 8 členov vlády prítomných, môžu rokovať. Na prijatie uznesenia stačí, aby hlasovala nadpolovičná väčšina prítomných, t. j. 8 : 2 + 1 = 5. Je Veronika Remišová za piatich členov vlády? Pokiaľ viem, vo vláde sú dve ministerky zo strany Za ľudí. 8 – 2 = 6, takže aj pri prítomnosti minimálneho počtu členov vlády za účasti oboch dám by počty vyzerali tak, že možnosť, aby bol Sputnik V na Slovensko dovezený a občania sa mohli nechať zaočkovať aj touto látkou podľa svojho slobodného rozhodnutia, vlastne ukradli občanom členovia celej vlády, a nie Veronika Remišová sama."

Slovensko je už aj svetovým rekordérom v počte hospitalizovaných pacientov
Okrem toho, že sme krajinou s najvyšším počtom úmrtí na Covid-19 na milión obyvateľov, Slovensko je aj svetovým rekordérom v počte hospitalizovaných pacientov. O tomto nežiaducom trende informuje Pluska. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Podľa Laššákovej "Igor Matovič si už vážne myslí, že ľudia sú pomýlení rovnako ako on. Je mi ľúto, ale ak niekto takto flagrantne porušuje ústavu, nezaslúži si nič iné iba zbaviť funkcie. Sám od seba by sa jej Igor Matovič však vzdal iba v jednom jedinom prípade. Keď na jeho tlačovky prestanú „chodiť“ televízne kamery. Takže nás čakajú ďalšie krásne tri roky.

Niekoľko statusových Post Scriptum (podľa právničky Judity Laššákovej - pozn. red. HD.)

"P. S. 1: Nie, neponúkam riešenie! Načo? Je napísané v Ústave SR, v článku 118. To nestačí?

P. S. 2: Páči sa mi, ako aj tento predseda vlády len dokazuje, čo hovorím stále: koaličná zmluva je podvod na voličoch. Nástroj toho, ako na niekoho z „koalície“ zvaliť vinu za to, že nerobia, čo by národ chcel. A národ sklopí uši a povie si, že „takto to má byť“!"

P. S. 3: Za zotrvanie Igora Matoviča na čele vlády SR sa poďakujte svojim voleným zástupcom v parlamente. Tým, ktorých ste volili. Ak ešte raz budem počuť blúznenie o „čistej forme parlamentnej demokracie“ ako forme vlády v SR, už začnem kričať! K tomu viac zajtra… "

Medzititulky redakcia HD

Dáta bez pátosu: Slovensko klamalo o počtoch aj svetovým databázam
Skupina matematikov pod názvom Dáta bez pátosu uverejnila na Facebooku status, v ktorom poukazuje na neschopnosť štátu poskytovať seriózne dáta ohľadom vývoja ochorenia Covid-19 na Slovensku. Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Petra Demková