Baránek: Chudák Matovič, tie paskudy koaličné mu vetovali Sputnik, ktorý on tak veľmi chcel
20 | 02 | 2021 I Petra Demková

Politický analytik Ján Baránek v obsiahlom videu ironicky a sarkasticky komentuje vládnu frašku okolo hlasovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik. Pripomína, že vláda hlasuje, preto mohla Veronika Remišová veto uplatniť iba na koaličnej rade.



Raz na vláde, raz na koaličnej rade


Baránek vysvetlil, že rokovanie o Sputniku prebiehalo na vláde, nie počas koaličnej rady. Preto je nezmyselný argument, že vicepremiérka Remišová uplatnila proti vakcíne právo veta. „Oni poňali toto stretnutie variabilne. V istom okamihu to bolo rokovanie vlády a v istých okamihoch zas koaličná rada. Keď sa rokovanie vlády zmenilo na koaličnú radu, zrovna vtedy využilo Za ľudí právo veta,“ komentuje Baránek.

„Matovič má hroznú smolu, lebo on chce zachraňovať životy, ale tieto paskudy využili chvíľu, keď to bola koaličná rada, a vetovali to. Samozrejme, je to úplný nezmysel, do neba volajúca hlúposť,“ dodáva analytik.

Ján Baránek: „Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, ešte na Slovensku nebolo.“
Ján Baránek si všíma osobné záujmy členov poradných orgánov vlády vo farmaceutickom priemysle. Je toto dôvod odmietania účinného lieku Ivermectinu? „Dnes žijeme vo svete, kde vláda životy občanov nechráni, ale podľa všetkého obetuje v mene... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Petra Demková

Remišovej "priblblý" argument


Baránek označil Remišovej argument, že Sputnik môže byť nástrojom geopolitického boja, za "priblblý". Navyše si na tlačovku prizvala ministerku Máriu Kolíkovú, ktorá veto obhajovala "svojím charakteristickým spôsobom".

„Ako môže byť očkovacia látka nástrojom geopolitického boja? Za chrbtom nám stavajú Nord Stream, celá Európa je závislá od ruského plynu, do veľkej miery od ruskej ropy a zrazu Sputnik sa stane hrozbou,“ nerozumie Baránek. „Buď je to hlúposť a naivita, alebo zámer,“ myslí si. Za odmietaním ruskej vakcíny vidí hru v prospech amerických farmaceutických firiem. Avšak najviac sa prikláňa k možnosti, že za hlasovaním o Sputniku je hlúposť koaličných politikov.

Baránek: Otázok ohľadom Ivermectinu aj covidu mám množstvo. Odpovedia mi kompetentní?
Politický analytik a riaditeľ agentúry Polis Ján Baránek zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom sa zamýšľa nielen nad liekom Ivermectin, ale najmä kladie rozličné otázky okolo tohto lieku aj koronavírusu. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Hra na masových vrahov pokračuje


Podľa Baránka premiérovi nič nebránilo, aby počas diskusie zmenil údajnú koaličnú radu na rokovanie vlády a dal hlasovať.

„Ale on hlasovať nedal, lebo potom kto by bol ďalším masovým vrahom? Už tu máme Sulíka, ďalším je Remišová a Kolíková, masové vrahyne. Igor Matovič potrebuje nových a nových nepriateľov a vrahov, tým ktorým chce tak dobre, tak nemohol dať hlasovať. Musel nechať veto v platnosti,“ ironizuje Baránek.

Matovič podľa neho robí z ľudí blbcov preto, lebo vláda musí zdôvodniť, prečo sme najhorší na svete v počte úmrtí na milión obyvateľov.

Hlina: Prečo by Rusi zachraňovali kariéru Matoviča, keď už stihol celosvetovo poškodiť reputáciu Ag testov?
20 | 02 | 2021 | sefredaktor

Ako sme sa stali najhorší na svete


Baránek však upozorňuje, že ani to, či sme najhorší, vlastne nevieme s istotou. Na Slovensku sa totiž stále klame. Nemocnice dostávajú za pacientov s Covid-19 viac peňazí ako za bežného pacienta. Preto vzniká prirodzená snaha nemocníc pacientov definovať a diagnostikovať ako nositeľov vírusu. Vedenie nemocníc podľa jeho skúsenosti núti patológov, aby ako príčinu smrti uvádzali Covid-19, aj keď ňou nie je. „Takto vyrábame čísla. Takto sme najhorší na svete,“ objasňuje.

Avšak to sa nám vracia, lebo tým, že sme najhorší, potrebujeme sprísňovať opatrenia. „Potrebujete vyvolávať strach v ľuďoch. Ale kde sa táto špirála skončí? Budeme najhorší v galaxii? Kde sa skončí sprísňovanie? Čo ešte zakážeme? Dýchať?“ pýta sa Baránek.

Podľa neho opatrenia evidentne nefungujú a len idiot sa pokúša tú istú vec urobiť stokrát rovnako a čakať iný výsledok. Nefungujú rúška ani semafory, ani lockdowny. „Keďže to nefunguje, asi by sme s tým mali prestať,“ konštatuje

Ruskú vakcínu Sputnik chce už aj vláde večne oddaný Mikas
Hlavný hygienik Ján Mikas berie na vedomie rozhodnutie vlády nenakúpiť ruskú vakcínu Sputnik. Cez hovorkyňu však odkázal, že odporúča čo najskorší nákup tejto očkovacej látky, informuje portál 1.pluska.sk. Nákup ruskej vakcíny Sputnik je jediné... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | editor01hd

Klamali, klamú a budú klamať


Baránek nevie, ako bude vláda postupovať ďalej. Pretože zo špirály klamstva sa ťažko vystupuje. Buď prestanú klamať a potom zistíme, že nie sme na tom tak zle a môžeme uvoľňovať. Alebo neprestanú klamať a potom analytik nevie, čo bude ďalej

„Klamú, vyhlasujú núdzový stav, lebo sa boja. Začnite už konečne hovoriť pravdu, ale toho vy nie ste schopní. Vy ste sa s pravdou nenarodili, vy ste plagiátori, ktorí klamali, už keď študovali. Prečo by ste nemali klamať, keď vládnete,“ vyhlásil nahnevaný Baránek.

Blaha: Remišová a Matovič sú popletení extrémisti - človek si až nevie vybrať, kto z nich je viac zadubený
19 | 02 | 2021 | sefredaktor