Môže mať očkovaný proti kovidu viac práv ako neočkovaný?
24 | 02 | 2021 I Michal Filek

Môže, alebo nemôže? "Jednoznačne nie!" Očkovaný nemôže mať viac práv, ako ten, čo vakcínu nedostal," píše advokát Peter Weis z kancelárie Weis a Partners. Čitateľom Hlavného denníka ponúkame jeho odôvodnenie v plno rozsahu. 


Dnes sme zachytili viac správ, zaoberajúcich sa touto témou, prípadne témou očkovacích preukazov.

 

Peter Weis. Zdroj: Weis a Partners.


Veľa právnikov, aj emeritných ústavných, sa nechalo zrejme neznalosťou všetkých aspektov témy zviesť zo správnej analytickej cesty tým, že opomenulo fakt, že tu sa nebavíme o POVINNOM, ale o NEPOVINNOM OČKOVANÍ, ktoré podľa platných právnych predpisov a stavu povoľovacích konaní VŠETKÝCH dostupných látok proti kovidu nemôžu takú povinnosť objektívne zaviesť v rádovo najbližších rokoch.

Na túto tému sa preto nevzťahujú v médiách uvádzané nálezy Ústavného súdu SR. Naopak, je potrebné prízvukovať, že takúto povinnosť nemožno zaviesť ani zákonom pre rozpor s ustanoveniami medzinárodných dohovorov, napríklad DOHOVOR O ĽUDSKÝCH PRÁVACH A BIOMEDICÍNE (uverejnený v Zbierke zákonov Oznámením pod č. 40/2000 Z. z.).

Nenechajte sa zmiasť, sami sa divíme, čo za nepodložené a nebezpečné hoaxy sa v médiách objavujú. Právo je len jedno a jeho výklad nemôže viesť k takým neželaným stavom v spoločnosti, akým je pokus o zdravotný apartheid, prípadne diskrimináciu zdravých na úkor ľudí s potenciálne poškodeným zdravím.

Buďte zdraví, hlavne mentálne. Nemajte strach.

Veď ako povedal Albert Einstein: „Každý má dve možnosti. Sme buď naplnení láskou…, alebo strachom.“. Tie dve emócie sa totiž navzájom vylučujú.

Peter Weiss: Matovič svojím diletantizmom vyrazil v Paríži dych celému diplomatickému zboru
Bývalý politik a diplomat Peter Weiss napísal pre Pravdu komentár o návšteve premiéra Igora Matoviča vo Francúzsku. Skúsený štátnik povedal, že taký diletantizmus v zahraničí nepredviedol ešte žiaden slovenský politik. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Petra Demková