Zlé vysvedčenie pre AstraZeneca: desiatky chorých učiteľov po očkovaní v Taliansku
23 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Desiatky talianskych učiteľov ochorelo po tom, čo sa cez víkend naočkovali vakcínou AstraZeneca proti koronavírusu v severotalianskom meste Treviso, informuje portál Breitbart.


Študenti dvoch stredných škôl z oblasti boli kvôli nedostatočnému počtu pedagógov poslaní domov o hodinu skôr ako zvyčajne. Na strednej škole Duca degli Abruzzi bolo neprítomných 15 učiteľov zo 130, ktorí sa sťažovali na horúčku, malátnosť a bolesti kostí.

V miestnej základnej škole San Domenico Savio dvaja z troch učiteľov ochoreli s podobnými sťažnosťami na zhoršenie vedľajších účinkov vakcíny. Niektoré školy sú kvôli nedostatku učiteľov nútené zrušiť vyučovanie, pretože „desiatky a desiatky“ miestnych učiteľov sa nemôžu dostaviť do práce.

V sobotu zaočkovali 3 000 učiteľov a ďalších 2 500 v nedeľu. Všetci učitelia očkovaní proti koronavírusu boli mladší ako 55 rokov a všetci dostali vakcínu AstraZeneca. Očkovacia kampaň v Trevise je súčasťou celonárodného programu ponúkajúceho bezplatné injekcie proti koronavírusu pre talianskych učiteľov vo veku od 18 do 55 rokov.

Na šošovky zabudnite, noste okuliare. Budete mať trikrát menšiu šancu, že chytíte Covid
22 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Koncom minulého týždňa nemocnica vojvodkyne Alžbety v Braunschweigu v Nemecku pozastavila očkovací program AstraZeneca až do odvolania po tom, čo 37 z jej 88 zaočkovaných zamestnancov skončilo pripútaných na lôžko a boli práceneschopných pre vedľajšie účinky podobné tým, na ktoré sa sťažovali v Trevise.

Švédsko dočasne pozastavilo očkovanie vakcínou AstraZeneca v polovici februára, pretože po injekcii hlásilo horúčku viac ľudí, ako sa očakávalo. Očkovanie vakcínou proti koronavírusu AstraZeneca bolo taktiež zastavené na dvoch miestach v Dolnom Sasku po sťažnostiach zamestnancov kliniky na vedľajšie účinky.

Nedávna štúdia zistila, že zatiaľ čo vakcíny Moderna a Pfizer/Biontech majú účinnosť 94, respektíve 95 percent, účinnosť vakcíny AstraZeneca je 76 percent po prvom očkovaní a 82 percent až po druhom očkovaní.

Süddeutsche Zeitung:  Sputnik, pomôž! – prosí Matovič
Slovensko je ťažko skúšanou krajinou. Premiér Igor Matovič by v boji proti koronarírusu najradšej nasadil ruskú vakcínu. Koaličný partner je ale proti tomu, aby zo Slovákov boli pokusní králici, píše Süddeutsche Zeitung. Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Ingrid Vrabcová