Päť znakov, ktoré odhalia zamilovaného partnera
23 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Kým na základnej škole sme si s vyvoleným do očí povedali, že spolu začneme chodiť, dospelé vzťahy väčšinou vyplynú z danej situácie a nie sú ohraničené otázkou: "Budeš môj priateľ?" Niet divu, že následne sa mnoho párov nachádza v medziobdobí, počas ktorého nevedia, či je do nich náprotivok naozaj zamilovaný, informuje portál Novinky.cz.




Romantické schôdzky, objímanie aj sladké slová. Počiatočná fáza vzťahu síce pôsobí ako prechádzka ružovou záhradou, ale na tejto prechádzke máme hlavu plnú otázok. Málokedy vieme, na čom naozaj sme, a zároveň nemáme odvahu sa partnera spýtať, ako ku vzťahu pristupuje.



Čo je to vzťah

Podľa psychologičky Kelly Campbellovej je v prvom rade dôležité, aby partneri mali jasnú predstavu o tom, čo pre toho druhého znamená slovo vzťah. "Aj keď si myslíte, že význam slova vzťah je iba jeden, nenechajte sa zmiasť. V súčasnej dobe sa môžeme stretnúť napríklad s ľuďmi, ktorí holdujú otvoreným vzťahom a nezaručujú svojmu náprotivku sexuálnu exkluzivitu," hovorí psychologička.



Diskusia býva nepríjemná



Viesť s partnerom konverzáciu na túto tému síce nie je príjemné, ale dospelý jedinec by sa s touto výzvou mal popasovať. "Je pochopiteľné, že ľudia neradi vedú tento typ diskusie. Byť dospelým človekom však znamená, že dokážete diskutovať o nepríjemných témach, a to navyše priamym a otvoreným spôsobom," dodáva Campbellová pre Brides. Samozrejme existujú aj ďalšie ukazovatele, vďaka ktorým odhalíte, či to s vami partner myslí vážne.


Láska vs. žiadza: Zistite, čo vo vašom vzťahu prevláda
Motýliky v brušku sú neoddeliteľnou súčasťou každého začínajúceho vzťahu. Poväčšine odletia po niekoľkých mesiacoch vzťahu, a následne ich vystrieda hlboký cit menom láska. Nájdu sa ale páry, u ktorých motýle pretrvávajú a nechcú sa vzdať nadvlády.... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

1. Prezentuje vás v pozitívnom svetle




Ak žijete s človekom, ktorý vás naozaj miluje, potom je pravdepodobné, že vás bude prezentovať v pozitívnom svetle. Je jedno, či sa bude chváliť vašou nedeľnou bábovkou pred kamarátmi či rodinou, dôležité je, že zdôrazní, ako skvele ste ju upiekla. Pravdou zostáva, že nahliadať na partnera skrze ružové okuliare nie je z dlhodobého hľadiska vhodné. Pokiaľ ale tušíte, že partner vie o vašich zlých vlastnostiach, avšak na verejnosti vás nechce potopiť, potom máte vyhrané.




2. Hovorí "my"




Pomerne jednoduchý ukazovateľ, vďaka ktorému spoznáte, že s vami partner do budúcnosti počíta, je frekvencia používania slova "my". Nastražte uši v momente, keď sa rodina alebo kamaráti opýtajú vášho partnera, čo bude robiť budúci víkend. Možno odpovie, že chce vyraziť do hôr, možno sa rozhovor o tom, ako spoločne plánujete zimný výlet. Nemusíme ani dodávať, že druhá varianta naznačuje, že vás partner naozaj miluje.





3. Vníma vaše potreby




Rozhodne po vašom partnerovi nikto nechce, aby sa vám na sto percent podriaďoval. Na druhú stranu je dôležité, aby počúval vašim potrebám a čas od času dokázal, že o nich vie a chce ich naplniť. Nezabúdajte, že podobné signály k vám vysiela aj partner. V ideálnom vzťahu by ste sa navzájom mali počúvať a vnímať túžby a potreby druhého človeka. Jedine tak budete mať istotu, že vzťah vydrží aj nasledujúce roky.


Veľký manuál lásky: Buďte spolu šťastní celý život!
Podľa akého manuálu by sme sa mali správať, aby nám vzťah vydržal celý život? Žiaden zaručený neexistuje. Napriek tomu sú určité pravidlá, ktorými môžeme veľa ovplyvniť. A vďaka nim si možno krásny vzťah udržať dlhé roky, píše portál... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Marek Molnár



4. Cítite sa spokojná




Občas nie je potreba hľadať zložité dôkazy. Ak sa cítite spokojná, a zároveň váš partner má úsmev od ucha k uchu, potom je jasné, že ste v láskyplnom vzťahu. O taký vzťah sa starajte a nenechajte sa rozhodiť tým, že ste si ešte nepovedali "milujem ťa". Vhodná chvíľa iste príde, a verte, že to následne bude stáť za to.


5. Nevenuje pozornosť iným ženám




Ruku na srdce, ženy majú alarm, vďaka ktorému rýchlo spoznajú, keď muž pokukuje po inej žene. Je jedno, či partner sleduje prechádzajúce dievča alebo na svojich sociálnych sieťach "lajkuje" príspevky svojej kolegyne. Všetky spomínané aktivity naznačujú, že si buduje potencionálne zadné vrátka. V prípade, že je vám tento scenár povedomý, neberte ho na ľahkú váhu. Ide o jeden zo znakov, že vzťah s takým partnerom nemá šancu na úspech.


Mali ste sex s iným? Toto sú pravidlá, ktoré vám pomôžu udržať vzťah
Nevera vo vzťahu je v dnešnej dobe bohužiaľ na dennom poriadku. Nemôžeme všetko hádzať len na mužov, pretože ani my ženy v tomto smere nie sme nevinné. Keď sa spýtate svojich kamarátok, ktorá z nich aspoň raz v živote podviedla svojho partnera,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Marek Molnár