Koaličné strany žiadajú od Matoviča odchod Krajčího: Tak ho konečne odvolaj!
23 | 02 | 2021 I editor01hd
Poslankyne Andrea Letanovská (Za ľudí) a Jana Bittó Cigániková (SaS) žiadajú odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Odvolanie ministra požadujú aj odborníci Peter Visolajský či Peter Škodný, píše provládny denníkn.sk.

Krajčího by mohol nahradiť štátny tajomník


„Myslím, že keby sme chceli, isto nájdeme schopného človeka na miesto ministra zdravotníctva,“ hovorí Letanovská, lekárka a expertka strany Za ľudí na zdravotníctvo.

Za možného nástupcu označila Krajčího štátneho tajomníka Petra Stachuru. „Myslím, že je schopný vytvoriť prostredie, v ktorom budú ochotní pracovať a pomáhať experti. Javí sa mi ako človek z praxe, schopný načúvať,“ povedala Letanovská. Nevie však odhadnúť Stachurovu silu smerom k vláde. „Konkrétne k premiérovi.“

Blaha: Ak Krajniak spomína rok 1710, nechcel by tu aj rok 1326 a púšťanie žilou?
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha si v statuse na sociálnej sieti podal ministra sociálnych vecí Milana Krajniaka za jeho nápad bojovať proti pandémii otvorením kostolov. Opozičný politik skritizoval za fekálny slovník aj premiéra Igora... Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Ťažká situácia v krajine a aj výsledky padajú najmä na jeho plecia. Myslím si, že by sa ministrovanie dalo robiť aj lepšie, ale prejdeme si konkrétne výhrady najprv interne s kolegami v koalícii a aj s pánom ministrom,“ povedala Jana Bittó Cigániková.

Ak by sa jej Krajčí spýtal na možného nástupcu, vedela by mu odporučiť niekoľkých – „aj zdravotnícky zbehlých manažérov, ktorých schopnostiam dôverujem a viem si predstaviť, že by si v rezorte dobre poradili“.

Mená nepovedala, nebolo by to podľa nej voči nim ani ministrovi korektné.

Radačovský: Súd zamietol žiadosť rodiny o vydanie neodkladného opatrenia proti novinárke Denníka N
Právny zástupca rodiny zosnulého generála Milana Lučanského Miroslav Radačovský informuje o prebiehajúcich úkonoch týkajúcich sa trestných konaní v súvislosti s prípadom generála Lučanského Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Gabriel Matta

Krajčí mal odísť už pred Vianocami


„Stále som presvedčený, že by sme pandémiu zvládali lepšie, ak by ju mal na starosti špeciálny úrad či splnomocnenec. Rozhodujúce osoby, ktoré dnes boj s pandémiou vedú, do značnej miery stratili dôveru obyvateľov aj zdravotníkov,“ povedal lekár Peter Visolajský.

Bez dôvery ľudí žiadna vláda tento boj nevyhrá, dodáva. Aj preto je podľa neho potrebné zásadné prehodnotenie – procesné a personálne, pomenovať zanedbané oblasti, zmeniť komunikáciu a nanovo postupne získavať dôveru obyvateľov.

Bývalý šéf permanentného krízového štábu a poradca premiéra Peter Škodný tvrdí, že Krajčí mal odstúpiť už pred Vianocami. "Minister Krajčí mal odstúpiť už po známom zasadnutí vlády pred Vianocami, ktoré odmietlo ním navrhované opatrenia. Na protest proti nezmyselnému politickému rozhodnutiu, ako prejav toho, že nechce mať nič spoločné s týmto nezodpovedným rozhodnutím, ktorého následky ľudia na Slovensku doteraz musia znášať,“ vyhlásil.

Tínedžer Fico či polonahá Cigániková: Tieto fotografie slovenských politikov vás dostanú do kolien!
Na internete dnes nájdete takmer všetko. To si dobre uvedomujú aj niektorí admini rôznych komunít, zábavných účtov alebo stránok. Jedna z nich sa zaoberá archívnymi fotografiami slovenských politikov, ktoré dokážu "odrovnať" nejedného Slováka. Veď... Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Timotej Dudka