Draxler Matovičovi: Máš tú nebotyčnú drzosť hádzať vinu za chaos na ľudí, si obyčajný úbožiak
23 | 02 | 2021 I sefredaktor

Juraj Draxler vyvracia tvrdenia premiéra Matoviča o "nezodpovedných Slovákoch. "Ty všetko od jari sústavne ničíš, a ešte máš tú nebotyčnú drzosť hádzať vinu za chaos na ľudí. Si obyčajný úbožiak," napísal v statuse na FB.


"Bláznova  tlačovka bola, ako obyčajne, zmes hlúpych lží, na ktoré musia skočia naozaj len jeho fanúšikovia.

Na jar ste ma kritizovali, že máme prísne opatrenia, " cituje Matoviča exminister školstva. "Nie Igorko, na jar prakticky nikto nekritizoval existujúce opatrenia. Čo sme kritizovali, bol dementný nápad s "blackoutom". A to, že bol dementný, potvrdila prax, my sme totiž takmer na nulu infekcií zišli aj bez nejakého blackoutu, a bez zabitia ekonomiky!" zdôrazňuje.




Alebo "trasovacie kapacity sme neposilnili, lebo nie je také ľahké na trhu nájsť vyškolených epidemiológov," cituje ďalej premiéra Draxler. "Igorko, na trasovanie netreba žiadnych vyškolených epidemiológov, len normálnych, kvalitných zamestnancov call centra. Ak by sa toto, za maličký zlomok prostriedkov, ktoré ty si kriminálne rozhádzal na tvoje testovania, v lete a na začiatku jesene dalo dokopy, tak celkom určite významne oddialime nárast prípadov. Tým pádom by druhá vlna trvala kratšie a potrebovali by sme oveľa kratší (ale reálny) lockdown. Hovorili ti to všetci (!) tak láskavo neklam, že odborníci majú na možné opatrenia rôzne názory," podčiarkuje exminister.




Draxlera "najviac" naštvalo, že Matovič hádže vinu za súčasnú situáciu "na nezodpovedných Slovákov. Úplne otvorene, drzo. Ešte si to porovnal so "zodpovednými" Britmi, ktorým teraz začali ísť čísla dole: "Tak aby si vedel, ty ignorant, v Británii mali od začiatku oveľa väčšie problémy s dodržiavaním opatrení, ako my na Slovensku. Oveľa. Mládež sa zgrupovala v parkoch, ľudia ešte na jeseň pri každej zľave vytvorili úplne preplnenéobchody."




To, čo v Británii zabralo, pokračuje exminister, bolo jednoducho to, že keď už bolo veľmi zle, vláda lockdown naozaj začala vyžadovať. Takisto, keďže tam firmy celkom slušne odškodňujú, tie nenútili zamestnancov, aby chodili do práce aj vtedy, keď mohli byť napríklad na home office. A tiež pomohlo, že nemali žiadne hlúpe celoplošné testovania. Jedno skúsili, v Liverpoole, kde to robili chytrejšie ako my, napríklad porovnávali viacero metód. Odborníci ho vyhodnotili, vláde vysvetlili, že to nemá zmysel a bol koniec experimentu.




"Slováci boli super zodpovední, a ohľaduplní na jar, kým ešte mali dôveru vo fungovanie krajiny. To všetko ty od jari sústavne ničíš, a ešte máš tú nebotyčnú drzosť hádzať vinu za chaos na ľudí. Si obyčajný úbožiak," uzatvára J.Draxler.