Viac ako sto miliónov ľudí bude musieť zmeniť zamestnanie. Môže za to Covid
22 | 02 | 2021 I Diana Zaťková
Konzultačná spoločnosť McKinsey & Company uvádza, že viac ako 100 miliónov pracovníkov v popredných svetových ekonomikách bude musieť do roku 2030 zmeniť zamestnanie. Deje sa tak v dôsledku pandémie Covid-19, ktorá urýchlila súčasné zmeny na trhoch práce, informuje portál RT.




Nadnárodná spoločnosť podnikového poradenstva zvýšila svoju predchádzajúcu predpoveď o tom, koľko pracovníkov bude možno musieť zmeniť prácu vo ôsmich najlepších ekonomikách až o 12 percent. Jeden človek zo 16 v Číne, Francúzsku, Nemecku, Indii, Japonsku, Španielsku, Veľkej Británii a USA bude pravdepodobne musieť zmeniť povolanie.

Predpokladá sa, že v USA bude asi 17 miliónov zamestnancov z odhadovaných 100 miliónov, pričom pokles práce s nízkymi mzdami v maloobchode a pohostinstvách bude mať dopad na každého desiateho.

Správa zistila, že u etnických menšín, mladých ľudí, zamestnancov a menej vzdelaných pracovníkov v celej Európe a USA je pravdepodobnejšie, že budú musieť v dôsledku spádu pandémie zmeniť kariéru.

Sexuálna agresia nie je vlastná len mužskému pohlaviu
O znásilnení sa automaticky píše ako o trestnom čine muža voči žene. Zriedkavo ale dochádza aj k opačným prípadom, píše portál Novinky.cz. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021


Podľa spoločnosti McKinsey zverejnené odhady ukazujú, že takmer polovica ľudí v dvoch nižších mzdových pásmach bude potrebovať nové zručnosti, aby získala úlohu vo vyššej mzdovej kategórii.

„Rozsah zmien pracovných síl vyvolaný vplyvom Covid-19 na trendy v práci zvyšuje naliehavosť pre podniky a tvorcov politík, aby podnikli kroky na podporu ďalších školení a vzdelávacích programov pre pracovníkov,“ uviedla spoločnosť.

Počet nových prípadov ochorenia Covid-19 na celom svete klesol od januára o polovicu
Podľa najnovších údajov došlo na celom svete k prudkému poklesu nových prípadov Covid-19, a to aj napriek výskumom, ktoré naznačujú, že chladnejšie teploty podporujú šírenie, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Marek Molnár