Rusko je posledným ostrovom slobody na svete, tvrdí Volodin
22 | 02 | 2021 I Diana Zaťková
Rusko je poslednou baštou slobody na svete. Vyplýva to z vyjadrení hovorcu Štátnej dumy, ktorý poukázal na úpadok ľavicovej politiky v USA a obmedzenia ruskojazyčných médií v Pobaltí a na Ukrajine, informuje portál RT.




"Demokracia je postup s normami a pravidlami," uviedol Vjačeslav Volodin v stredu v parlamente. "Vidíte, čo sa deje v Spojených štátoch? Krajina umiera. Všetko zrušili. Kde je ich pracovné hnutie? Kde je socialistická strana? Kde je kedysi silná komunistická strana? Nie. Rovnako ako na Ukrajine neexistujú slobodné médiá. Boli zatvorené všetky opozičné médiá,“ konštatuje Volodin.

Začiatkom tohto mesiaca oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský zákaz troch celonárodných televíznych kanálov - NewsOne, Channel 112 a ZIK. Stanice, ktoré vlastnil opozičný politik Taras Kozak, boli Zelenským obvinené z financovania Ruskom proti ukrajinským hodnotám.

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu obvinil Ukrajinu a jej podporovateľov z dvojitého metra. Poznamenal, že krajina odstavila tri hlavné kanály a nikto sa nesťažoval. Mnohí z nich dokonca dali súhlas, vrátane veľkej časti západnej tlače, ktorá sa touto krajinou zaoberá. Po prijatí rozhodnutia sa Kremeľ postavil proti rozhodnutiu Kyjeva, zatiaľ čo USA ponúkli podporu „úsiliu čeliť škodlivému vplyvu Ruska“.

Vstupujeme do éry stáleho očkovania. Očkovať sa budeme znova a znova, tvrdia niektorí vedci
Niektorí vedci už teraz očakávajú, že kvôli novým a novým mutáciám koronavírusu sa ľudia budú musieť zmieriť s tým, že budú chodiť s odstupmi niekoľkých mesiacov či rokov opakovane na preočkovanie. S informáciami prichádzajú Hospodárske... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Pokiaľ ide o slobodu prejavu, je nám všetko jasné. Takzvané dvojité štandardy sa v poslednej dobe stali úplne jasnými a niet pochýb o tom, ako proti nám pracujú naši takzvaní oponenti,“ uviedol Putin.

Hovorca Volodin okrem toho, že ukázal prstom na Ukrajinu, tiež poznamenal, že pobaltské národy v poslednej dobe tvrdo zakročili proti rusky hovoriacim médiám. „Pobaltie eliminovalo ruské médiá. Nemajú tiež žiadne komunistické hnutia - sú zakázané, “ uviedol.

Začiatkom tohto mesiaca lotyšská Národná rada pre elektronické médiá zakázala vysielanie 16 ruských televíznych kanálov v krajine vrátane REN TV Baltic a NTV Mir Baltic. Obmedzenia Riga odôvodnila ako „ochranu informačného priestoru“.

Nemecký portál o neraz problémovej V-4
Nemecký portál boerse-online.de si všíma summit premiérov stredoeurópskych krajín (V-4). Ako informuje, diskutovalo sa o spoločných cieľoch týchto ťažko skúšaných krajín v čase pandémie. Štvoricu premiérov Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska na... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ingrid Vrabcová