Fico: Po tomto rozhodnutí s vakcínou Sputnik V táto Matovičova vláda definitívne končí
19 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Zablokovanie dovozu ruskej vakcíny Sputnik V stranou Za ľudí vo vláde zdvihlo vlnu veľkej nevôle prakticky na celom Slovensku. Na celú situáciu zareagovala aj opozičná strana Smer-SD, ktorá vidí ako hlavný dôvod protiruský postoj nielen samotnej ministerky Remišovej, ale celej vlády.

„To, čo urobila vláda na svojim včerajšom zasadnutí je nielen protiruský, ale aj protislovenský postoj, ktorý navyše môže v budúcnosti ohroziť záujmy nášho štátu,“ konštatoval predseda Smeru-SD Robert Fico. „Musí tu platiť medzinárodné právo, ale aj suverenita Slovenska a ochrana našich záujmov, čo neschválením nákupu ruskej vakcíny včera skončilo,“ povedal Fico.

„Vedia, že keď vyjdú v ústrety USA a veľkým európskym štátom, tak tie nám dajú pokoj a vláda na čele s podvodníkom, kriminálnikom, plagiátorom, ktorý získal na kúpe testov obrovské peniaze, ale aj mafiánom či súdne trestaným a dnes aj podvodníkom špeciálnym prokurátorom, tak tí im dajú pokoj a oni si budú môcť beztrestne robiť čo len chcú,“ pridáva Fico.

Chmelár o neschválení Sputnika: "Je to špinavosť najvyššieho stupňa. Remišová bude niesť trestnoprávnu zodpovednosť!"
Len chudák robí rovnaké chyby dvakrát. Nahnevaný Eduard Chmelár si zobral na mušku veto Veroniky Remišovej k zámeru vlády nakúpiť ruskú vakcínu Sputnik V. A slová tentoraz vyberal bez servítky. "Pevne verím, že po tomto vystúpení "Proti ľuďom"... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Michal Filek


Strana Smer-SD podľa jej šéfa je za to, nech majú Slováci k dispozícii čo najviac vakcín a môžu si vybrať, ktorou sa dajú zaočkovať. A ak budú chcieť Sputnik V, tak nech im je k dispozícii. „Prečo tej časti, ktorú mu verí nedajú šancu? No lebo Rusko. To takto trestajú našich ľudí? Čo príde na rad teraz pri spolupráci s Ruskou federáciou?“ pýta sa Robert Fico a dodáva: „Ak je vo vláde 15 ľudí a dve pobláznené ženy Remišová s Kolíkovou zo strany Za ľudí ich prehlasujú, tak o čo tu ide? Matovič jednoducho klame, pretože nemá nič, žiadny Sputnik V,“ konštatoval Fico.

Budaj k ruskému Sputniku: Teraz nie je reč o pozvaní vojsk, ale o nákupe vakcín, ide o ochranu životov
19 | 02 | 2021 | sefredaktor

Ľudia zomierajú kvôli premiérovi Igorovi Matovičovi a jeho divadlu

Poslanca Národnej rady za Smer-SD Ľuboša Blahu šokovalo, že Veronika Remišová označila Sputnik V za biologickú zbraň z Ruska. „Tak potom aj tie ostatné vakcíny sú biologické zbrane, akurát že z iných krajín, a to Anglicka, Nemecka či USA. Ona svojím výrokom zlikvidovala celú očkovaciu kampaň,“ pridáva Blaha.

„Rusi nepotrebujú na distribúciu tejto vakcíny Slovákov, pretože Sputnik V od nich kupuje celý svet a podávajú ho už v 31 krajinách. To len táto vláda s ním má z ideologických dôvodov problém. Rozhodnutie Európskej liekovej agentúry o schválení lieku trvá celé mesiace, no my, pretože nám tu denne zomiera aj sto ľudí, nemáme čas," zdôraznil.

"Naša vláda by sa mala zaoberať nielen vakcináciou, ale aj liečbou ivermektínom, ktorý profesor Jarčuška odsabotoval a zastavil jeho dovoz, pretože zo zištných dôvodov presadzuje neúčinný Remdesivir. U nás nemôžeme liečiť ani očkovať, u nás môžeme len umierať,“ dodal Blaha.

„Zbabelé, nechutné, odporné." Poslanec Taraba o rozhodnutí vlády nekúpiť ruskú vakcínu Sputnik
„Zbabelé, nechutné, priam odporné - po facebooku vyplakávajú veľkí to ministri, ako ich nákup ruskej vakcíny nejaká Remišová zablokovala, pritom ivermektin nakúpil minister a vládu na to nepotreboval," píše v statuse na FB poslanec NR SR Tomáš... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„To, čo sa deje na Slovensku, a nielen s vakcínou Sputnik V či s liekom Ivermectin nevyhovuje na Slovensku nikomu, iba Matovičovi. Sme radi, že táto vláda končí, definitívne končí, pretože ľudia u nás zomierajú iba kvôli Igorovi Matovičovi,“ skonštatoval šéf Smeru-SD.

Matovič nás chce vakcínou Sputnik všetkých opäť len oklamať, tvrdí europoslanec Šimečka
Vláda Igora Matoviča, ale najmä on samotný, je v ostatnom čase terčom ostrej kritiky. Najnovšie sa pustil do premiéra aj europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik