Vo švédskom Halmstade zakázali nosiť rúška na školách
17 | 02 | 2021 I Michal Filek

Advokát Peter Weis na stránke kancelárie Weis a Partners uverejnil informáciu o tom, že vo švédskom meste Hamstad majú učitelia zákaz nosenia rúšok. 


 


 

Peter Weis. Zdroj: Weis a Partners.


 




"V súvislosti s tým dávame do pozornosti nedávnu dánsku štúdiu, ktorá tieto závery o neefektívnosti nosenia chirurgických masiek na pomerne veľkej referenčnej vzorke jednoznačne potvrdila," uvádza Pete Weis.

Advokát ďalej podotýka, že nedávna štúdia v časopise Cancer Discovery zistila, že inhalácia škodlivých mikroorganizmov môže prispieť k pokročilému štádiu rakoviny pľúc u dospelých. Dlhodobé používanie chirurgických masiek môže pri vytvorení vlhkého prostredia napomôcť pri množení týchto nebezpečných patogénov a v tomto ohľade je ich nosenie kontraproduktívne a pre jedinca potenciálne samodeštruktívne.

"Myslíte si, že niekedy naozaj platilo, že Vy máte chrániť druhých na úkor poškodzovania vlastného zdravia? Pozrite si v tomto kontexte text oznámenia Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky zverejnený v Zbierke zákonov pod. č. 40/2000. V článku 2 tejto ratifikovanej medzinárodnej dohody, ktorá má prednosť pred zákonmi a vyhláškami sa uvádza:

Priorita ľudskej bytosti:

Záujmy a blaho človeka budú mať prednosť pred výhradným záujmom vedy a spoločnosti.

Inými slovami: Vaše vlastné zdravie má prednosť pred akýmkoľvek verejným záujmom, aj verejným zdravím," dokončil Peter Weis.


 

Peter Weiss: Matovič svojím diletantizmom vyrazil v Paríži dych celému diplomatickému zboru
Bývalý politik a diplomat Peter Weiss napísal pre Pravdu komentár o návšteve premiéra Igora Matoviča vo Francúzsku. Skúsený štátnik povedal, že taký diletantizmus v zahraničí nepredviedol ešte žiaden slovenský politik. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Petra Demková