Európska komisia pripravuje šikanózny zákaz. Sulík to považuje za škandál
17 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Európska komisia (EK) pripravuje všeobecný zákaz použitia olova v strelive, s čím minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík razantne nesúhlasí a označil ho za "šikanózne", informuje Pluska.


Z toho dôvodu Sulík odoslal list Stálemu zastúpeniu SR v Bruseli aj šéfovi EK pre vnútorný trh Thierrymu Bretonovi. Podľa Sulíka by malo prijatie tejto všeobecnej regulácie zásadný vplyv na výrobcov streliva či civilných držiteľov zbraní.

"Jediný výsledok, ktorý nebudem považovať za zlyhanie štátnych orgánov SR, je zabránenie prijatiu tejto regulácie. Preto považujem za potrebné aktívne a iniciatívne komunikovať pozíciu Slovenska nielen voči EK, ale aj voči iným členským štátom, najmä prostredníctvom Stáleho zastúpenia v Bruseli," zdôraznil Sulík.

"To opatrenie bolo formulované natoľko iracionálnym spôsobom, že je iba ťažko vykonateľné a v zásade ho považujem za šikanózne. Nielenže tento zákaz spočíva na jednostranných a pochybných odborných argumentoch, ale pri jeho opodstatňovaní boli úplne opomenuté záujmy celých skupín odbornej verejnosti. V prípade, že by tento zákaz mal byť rozšírený na celú civilnú držbu takéhoto streliva, hospodárske a politické dosahy takéhoto kroku môžu byť značne škodlivé," uzavrel minister hospodárstva.

Sulík: Útoky premiéra na moju osobu sú často osobné
Šéf strany SaS Richard Sulík návrat odídenej europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS) nevylúčil. Útoky zo strany premiéra Igora Matoviča (OĽANO) označil za osobné a často až prekvapujúce. Sulík to uviedol v diskusnej relácii TA3 v... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | tasr