Buď je naša vláda farboslepá, alebo jej členovia neinformujú pravdivo a nútia k tomu aj podriadených
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Premiér Igor Matovič si na sociálnej sieti “založil” rubriku s názvom “Pravdou na lži”. V tomto kontexte podáva HD v redakčnom článku nasledujúce informácie z testovania v okrese Zlaté Moravce.


Základným zdrojom všetkých dát a pokynov je oficiálny web zlatemoravce.info. Ten zverejnil štatistiku z posledného masívneho testovania zo dňa 13. februára. Podľa nej bolo v meste Zlaté Moravce otestovaných 1635 ľudí, pozitívnych 5, percento pozitívnych 0,31 percenta. Okres je však na Covid semafore aj po jeho aktualizovaní v utorok 16. februára v čiernej farbe.

Zdroj - webová stránka vlády - https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/


Okres Zlaté Moravce bude teda najbližší týždeň v čiernej farbe. A nielen on.

"RÚVZ informoval mesto Zlaté Moravce, že podľa aktuálnych údajov zostáva okres Zlaté Moravce najbližší týždeň v čiernej farbe. Epidemiologická situácia v okrese je síce stabilizovaná, ale stále vážna." Píše sa na stránke mesta.

Dva najzávažnejšie faktory, ktoré ovplyvňujú  podľa RÚVZ situáciu v okrese sú: vážna situácia vo všetkých nemocniciach v Nitrianskom kraji, vysoký počet výjazdov ZSS, vysoký počet hospitalizovaných pacientov. Druhým závažným faktorom je vysoké zastúpenie tzv. britského variantu B117 v okrese Zlaté Moravce, ktoré bolo zistené na základe výsledkov celoslovenského skríningu, v ktorom bolo vyšetrených 1 962 vzoriek a zistená bola pozitivita 74 percent.

Zostáva už iba odpovedať na otázku, či si niekto vyrátal, koľko percent je tých "britských" 74 z tých oficiálne všetkých natestovaných 0,31 percenta. Je to presne 0,23 percenta z celkového počtu testovaní. A to stačí na to, aby sa okres zaradil do čierneho rizikového stupňa. Mimochodom, nesedí ani počet vzoriek, ktorý udáva RÚVZ s počtom testov, ktoré udáva mesto.

Vláda je v koncoch. Európsku úniu žiada o zdravotníkov
Slovensko sa obracia na Európsku úniu kvôli nedostatku zdravotníckych pracovníkov. Vládna na stredajšom rokovaní schválila žiadosť ministerstva zdravotníctva o aktiváciu mechanizmu civilnej ochrany Európskej únie, informuje portál... Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Diana Zaťková