Vražda Jána Kuciaka: Polícia vyšetruje únik informácií o hlasovaní senátu
16 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Orgány činné v trestnom konaní sa zaoberajú únikom informácii o hlasovaní členov senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, informuje Nový Čas.


"Týmto poskytujem plnú súčinnosť. Umožnil som výsluchy všetkých relevantných osôb a som toho názoru, že v tomto štádiu preverovania veci je potrebné počkať na výsledky trestného konania," potvrdil pre TASR predseda ŠTS Ján Hrubala.

V kauze vraždy Kuciaka a Kušnírovej boli senátom ŠTS oslobodení spod obžaloby Marian Kočner a Alena Zsuzsová. Súd uznal za vinného obžalovaného Tomáša Sabóa, ktorý si odpykáva 25-ročný trest odňatia slobody.

V médiách sa po vynesení rozsudku objavili informácie o hlasovaní členov senátu, čo Hrubala ostro kritizoval. Upozornil, že zápisnica o hlasovaní senátu podľa zákona nie je verejná.

Murín: Lipšic zrejme pomáhal vykrádať spis Kuciaka. Bude ako špeciálny prokurátor zákon chrániť?
„Lipšic, ktorý v tak závažnom vyšetrovaní, ako bol prípad Kuciaka, zrejme pomáhal vykrádať spis a teda fatálne porušovať zákon, bude ten zákon ako špeciálny prokurátor chrániť?“ pýta sa v najnovšom statuse na sociálnej sieti spisovateľ Gustáv... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Petra Demková