Prečo eko-prezidentka Čaputová čuší?!
15 | 02 | 2021 I Slavěna Vorobelová
Ohlušujúce mediálne ticho nastalo po PR statuse nášho militantného ministra obrany, nominanta OĽaNO, Jaroslava Naďa. Ten je vnímaný ako minister arogancie, známy to militantný rusofób, zakladateľ mimoriadne štvavých mimovládok dotovaných z fondov NATO a Washingtonu, zástanca nákupov zastaranej americkej vojenskej techniky a obhajca vojenskej okupácie Slovenska čižmami americkej armády.

Pred pár dňami sa pochválil tým, že pre nás slovenských „chudobných úbožiakov“ vybavil neuveriteľný 1 milión amerických dolárov, čo je pri dnešnom kurze neuveriteľných cca 825 900,23 eur za to, že na svojom území zlikvidujeme starú vyradenú americkú muníciu.

Aká to len veľkodušná pomoc pre našu „úbohú“ krajinu, ktorá si môže dovoliť vyhadzovať napr. stámilióny za celoplošné testovacie manévre?! Určite nás zachráni a vytrhne z biedy tých amerických charitatívnych 825 900, 23 eur.

V dnešnej dobe sa mimoriadne tlačí na ekologické projekty, ochranu životného prostredia, čisté zdroje energie, detoxikáciu starých skládok, iné zelené projekty a sú na to z eurofondov vyčlenené obrovské miliardové cifry. My rozhodne nie sme odkázaní a vôbec si nepotrebujeme špiniť naše územie vyradenou muníciou, ktovie akého „amerického“ zloženia.

Stačí si na výstrahu zobrať počin americkej armády, ktorá bez mandátu bezpečnostnej rady OSN, demokraticky bombardovala juhoslovanské národy tzv. špinavými bombami obsahujúcimi ochudobnený urán, dokonca bez toho, aby o tom vôbec informovali svojich spojencov.

ODMIETAM, aby minister Naď z nášho územia robil skládku odpadovej munície! A verejne sa pýtam, kde je naša eko-prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá si celú prezidentskú kampaň postavila na boji proti znečisťovaniu životného prostredia? Predpokladám, že z prezidentského paláca sa dočkáme len absolútneho ticha. Veď ešte by sa náhodou na pezinskú princeznú nahneval sám „strýko“ Šoroš.

Kde sú ďalší eko-aktivisti, eko-bojovníci? Alebo pre nich je všetko americké dobré, aj vojenský odpad je fajn?

P. S.: Nielen my, ale aj celý svet si musí uvedomiť, že ochrana našich zásob pitnej vody musí byť postavená na najvyšší stupeň ochrany, proti akémukoľvek znečisteniu. Musíme odmietnuť každú likvidáciu alebo zhromažďovanie odpadu, ktoré nie sú nevyhnutné, prípadne sa dajú vykonať mimo nášho územia. To by mali mať na pamäti aj naši spojenci!