Minister Krajčí beseduje s Duchom Svätým a tak aj vyzerá jeho ministerský výkon
15 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Vláda rozhoduje o životoch ľudí nielen vtedy, keď je reč o potratoch. Tento triviálny fakt by nebolo potrebné zdôrazňovať, keby ministrom zdravotníctva nebol náboženský heretik.

Marek Krajčí je naozaj svojský patrón. V čase, keď nosiči aj odporcovia rúšok, odmietajúci aj zástancovia vakcinácie, pravidelní účastníci aj absentéri testovania - slovom všetci - majú plné zuby kauzy Covid-19, on sa zaoberá spoplatnením potratov.

Interrupcie v čase Covid-19


Niežeby interrupcie neboli vážnou politickou aj morálnou otázkou. Niežeby sa o tejto téme nemala viesť, pokiaľ možno, civilizovaná diskusia. A niežeby k nej nemal čo povedať okrem iných aj minister zdravotníctva. Avšak ide o priority. Možno súhlasiť s názorom, že najvyššou prioritou je ľudský život a o ten v prípade potratov ide v prvom rade. Avšak rovnako je pravda, že nech sa na to, čo nazývame pandémiou, pozeráme z ktorejkoľvek strany, rovnako ide o život.

Dobrá správa pre Slovensko: kresťanské centrum žehná premiérovi Matovičovi od všetkého zlého
11 | 02 | 2021 | sefredaktor


Nielen preto, lebo zomierajú ľudia. Ruku na srdce, mnoho z tých, čo dnes zomreli na alebo s Covid-19 by za bežných okolností zrejme podľahli chrípke. Ide však aj o to, že predlžovanie tohto neprirodzeného stavu a neschopnosť Matovičovej vlády venovať sa prioritám ruinuje ekonomiku krajiny, a tým aj životy jej ľudí. O život nejde len vtedy, keď na lôžku v nemocnici zomiera pacient. O život ide aj vtedy, keď krachujú celé odvetvia ekonomiky.

Krachujúce hospodárstvo ruinuje životy. Nielen jednotlivcov, ale celej generácie.

Minister, čo nevníma realitu


A to nás privádza k otázke súdnosti ministra zdravotníctva Krajčího. Jeho náboženské presvedčenie a z toho vyplývajúci vzťah k potratom je potrebné mať v úcte. O tom niet sporu. Napriek tomu je viac než isté, že s ohľadom na pomer počtu zmarených životov interrupciami na jednej strane a zdravotnými, ekonomickými a sociálnymi dôsledkami lockdownu krajiny na strane druhej sú priority jasné. Teda mali by byť, ale očividne nie sú. Prinajmenšom nie ministrovi zdravotníctva.

Poslankyne mu to vytmavili: namiesto obetí kovidu sú pre Krajčího sú kľúčovým problémom interupcie
15 | 02 | 2021 | sefredaktor


Treba zopakovať, že náboženské presvedčenie pána Krajčího nemôže byť terčom posmechu. Zároveň však musíme pochybovať o jeho schopnosti vnímať realitu, keď je presvedčený, že sa mu prostredníctvom vánku v humne prihovára Duch Svätý. S tým majú problém nielen skeptici, ale aj slovenskí biskupi. A musia s tým mať problém aj daňoví poplatníci, pretože ministra nemáme na to, aby konferoval s nadprirodzenými silami. Jeho úlohou je riadiť sa dátami, realitou a bezprostrednými potrebami občanov a celej krajiny.

Minister Krajčí sa preto z náboženského hľadiska javí ako heretik, kacír. Z hľadiska použiteľnosti pre tento štát je takisto úplne nanič, pretože nedokáže rozlišovať podstatné od nepodstatného a prednostné od toho, čo môže prinajmenšom niekoľko mesiacov počkať.

Skľučujúcim na tomto poznaní je fakt, že Marek Krajčí nie je jediný svojho druhu vo vláde Igora Matoviča. Napokon, aj sám premiér často hovorí a koná tak, akoby nežil v časopriestore vesmíru, v ktorom sa nachádza planéta Zem.

Exminister Draxler organizuje celonárodný Deň hnevu, protest by sa mal uskutočniť 24.februára
15 | 02 | 2021 | sefredaktor