Blaha: Dáme Matoviča dole, ak nás dovtedy všetkých nepozabíja
15 | 02 | 2021 I sefredaktor




Slovensko sa vďaka nekonečnej hlúposti a tvrdohlavosti I.Matoviča prepracovalo na špicu svetovej v hitparády v kategórií death metal, komentuje v statuse na FBĽuboš Blaha premiérov príspevok na sociálnej  sieti s grafom, ktorý "má akože ukázať, že on za nič nemôže - to všetko Sulík a odborníci a asi aj Fico." 


"Smola je, že ten jeho slávny graf jasne ukazuje, že za všetko môže Matovič a to jeho absurdné celoplošné testovanie," konštatuje opozičný poslanec.



Opis fotky nie je k dispozícii.




"Najskôr tam máte až do septembra Malú dunajskú nížinu, potom Matovič ohlási, že preberá žezlo a odrazu vám vyrastie Gerlachovský štít. A potom chalan zhodí atómovú bombu a my sme odrazu v Himalájach. Po druhej atómovke dosahujeme Mont Everest a sme najvyšší na svete - v počte mŕtvych. Gratulujeme," konštatuje Blaha.






Vo svete sú štáty, pokračuje poslanec, ktoré sa vydali cestou uvoľňovania a čo najväčšej slobody. Decká do školy, ľudia do práce, rúška nasadili ako poslední. V USA je to napríklad Texas, v Európe to bolo Švédsko.



A potom štáty, ktoré naopak idú cestou čo najväčších obmedzení. Decká doma, všetko zavreté, s rúškami pomaly aj do postele. Je to napríklad Kalifornia v USA. Ale aj Slovensko.


"Viete, čo je úžasné? Oba typy štátov majú zhruba rovnaké počty úmrtí aj nakazených. Už zase sa historicky dostávame k tomu istému záveru ako v roku 1945 - fašizmus zjavne nie je riešenie, ani ten pandemický," zdôrazňuje Blaha.




Matovič, konštatuje poslanec, zlyhal na plnej čiare. V akejkoľvek inej krajine, ktorá by sa dostala na čelo svetových rebríčkov v počte úmrtí, by okamžite odstupovala vláda. Tu, pokračuje, to vyšinutý desaťpercentný premiér odbaví statusom.




" Keď Matovič nechce odstúpiť, musia mu ľudia ukázať, nech sa prace. Petícia na referendum je v plnom prúde. Dáme Matoviča dole, ak nás dovtedy všetkých nepozabíja," uzatvára Ľ.Blaha.