Starosta: "Presviedča vás samospráva, že vás musí otestovať? Nemusí. Robí to z vlastného presvedčenia!"
14 | 02 | 2021 I Petra Demková

Aj starosta malej obce na východe Slovenska sa postavil na odpor voči testovaniu. Verejnosť informuje, že testovanie, do ktorého tlačí obce vláda, nie je nariadené, ale len odporúčané. Tvrdí, že ak vás primátor, alebo starosta presviedča, že testovať musí, nie je to pravda. „Robí to z vlastného presvedčenia a je to obyčajný sluha tohto systému!“ píše Ján Stanko na Facebooku.  


„Uznesenie vlády neukladá právnu povinnosť testovania, a takáto povinnosť nebola uložená žiadnym zákonom,“ informuje starosta Ján Stanko. „Za účelom dosiahnutia odovzdania svojho biologického materiálu a jeho testovania je na občanov vyvíjaný nátlak zo strany Igora Matoviča a iných osôb zastrašovaním ich o obmedzení ich základných práv a slobôd, v prípade, že sa tomuto testovaniu nepodrobia, a následne sa nepreukážu potvrdením o negatívnom výsledku testu na Covid-19,“ popisuje realitu starosta.

Starostovia na Liptove berú veci do vlastných rúk. Testovanie nič nerieši!
Premiér Matovič pred pár dňami ohlásil, že vláda rozdávať respirátory FFP2 nebude. Viaceré obce a mestá sa teda rozhodli konať a svojim občanom pomôcť samé. Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Tohoto nátlaku sa zúčastňujú aj primátori, starostovia obcí, predsedovia VÚC, ktorí súhlasia s krokmi riaditeľov škôl, ktorí vyžadujú, ako podmienku nástupu deti na školskú dochádzku testy detí a rodičov a doteraz ich neodvolali!“ píše následne. „Ak vás váš primátor, alebo starosta presviedča, že musí testovať, tak veruže nemusí. Robí to z vlastného presvedčenie a je to obyčajný sluha tohoto systému! Aj vďaka ich aktivitám sú porušované ľudské práva a osobné slobody nie iba moje, ale aj ostatných občanov, voličov!“ hnevá sa starosta Parihuzoviec.

„Kolegovia starostovia, primátori, narovnajte chrbtice, nevzdávajte sa svojej dôstojnosti!“ pobáda na odpor aj ostatných. „Uzneseniami vlády sa neriadi štát!“ tvrdí Stanko a pripája aj text dvoch uznesení. Z nich vyplýva to, že uzneseniami vláda nemôže nič ani občanom, ani samosprávam nariaďovať. Uzneseniami sa riadia ministerstvá a podriadené orgány štátnej správy. (Uznesenie Ústavného súdu SR, zo dňa 22.11 2012, sp. zn. II. ÚS 514/2012-23 a Uznesenia Ústavného súdu SR, zo dňa 10.4.2008, sp. zn. III. ÚS 102/08-34)

V uznesení vlády k testovaniu v obciach (Uznesenie SR č. 30 zo 17. januára 2021 k návrhu na prijatie opatrení na pokles ochorení COVID-19 na území Slovenskej republiky a na zmenu prijatých opatrení podľa čl. 5 ods. 4 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov) sa píše, že testovanie starostom a primátorom obciam vláda ODPORÚČA.

„Zahodíte náhubky, prestanete sa chodiť testovať a vláda psychopatov padne!“ odkazuje starosta Parihuzoviec.

Všetky právne informácie sú čerpané z advokátskej kancelárie JUDr. Adriany Krajníkovej, aj publikácií zverejnených na jej stránke www.zalobyvocistatu.sk a FB profile Dr. Adriana Krajníková.

Odpor starostu Becíka nekončí pri testovaní. Chce otvárať malé prevádzky v obci!
Starosta Dvorov nad Žitavou ide do otvoreného boja s vládou. Na svojom Facebooku zverejnil Branislav Becík ďalšie video. Z neho vyplýva, že jeho odpor voči vláde nekončí len pri vypovedaní poslušnosti vláde v oblasti testovania. Chce vo svojej obci... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Petra Demková