Porsche má nový rekord. Taycan je najrýchlejším autom pod strechou
14 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Porsche Taycan Turbo S je podľa Guinnessovej knihy rekordov najrýchlejším automobilom v interiéri. V americkej Louisiane elektromobil uháňal rýchlosťou 165 km/h, píše portál Novinky.cz.




Podmienky ustanovenia takéhoto rekordu pochopiteľne zahŕňajú štart aj úplné zastavenie vozidla v tej istej budove. Nie je teda povolený rozjazd mimo budovu či zastavenie vonku. Taycan v najsilnejšej špecifikácii porazil doterajší najrýchlejší pokus, ktorý predstavoval 138,4 km/h, ktorý patril špeciálu z roku 2006.







Za volant sa posadil pretekár Leh Keen. Hala v New Orleans bola vybraná pre svoju obrovskú rozlohu vyše 92 000 m². Väčším problémom bol podľa Keena veľmi hladký povrch podlahy, ktorý pripomínal ľad. Vozidlo bolo obuté do sériových pneumatík, výhodou iste bol pohon všetkých kolies.





Porsche Taycan Turbo S zrýchli v ideálnych podmienkach z nuly na 100 km/h len za 2,8 sekundy. Dva elektromotory poskytujú systémový výkon 560 kilowattov, 761 koní. Krútiaci moment činí 1050 Nm.


Do roku 2030 bude 80 percent predaných porsche elektrických
Do konca dekády bude cez 80% predaných vozidiel Porsche poháňať elektrina. V rozhovore s týždenníkom Bild am Sonntag to potvrdil šéf nemeckej automobilky Oliver Blume. Na mysli pritom mal ako vozy čisto elektrické, tak aj hybridné autá, informuje... Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Timotej Dudka