Alojz Hlina šokuje: Porovnáva stoporený úd (falus) Borisa Kollára s demokraciou!
14 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Alojz Hlina sa stal v posledných mesiacoch veľkým kritikom vlády a jej predstaviteľov. Ani na Valentína si neodpustil kritiku do jej radov, tentokrát naozaj originálnu, ktorú zverejnil na sociálnej sieti.


Bývalý predseda KDH Alojz Hlina sa ešte pár dní pred parlamentnými voľbami hotoval do vlády, dnes tým, s ktorými chcel spravovať republiku nevie prísť na meno. Jeho status na Deň zaľúbených má ďaleko od zaľúbenosti, ba práve naopak, vo svojom statuse použil pejoratívne slová, ktoré sa bežnému smrteľníkovi budú dávať do súvislostí iba veľmi ťažko.
Jedna z vládny strán je postavená na konkrétnom faluse, Kollárovom faluse

Status Alojza Hlinu začína na kresťana skutočne netradične. „Étos falusu (stoporený úd – pozn.red.). Ako sa niekde hovorí: „Čo nie je z krvi zrodené, nie je pevné“. Demokracia vznikala v ťažkom zápase, v boji. Politické strany, ktoré tvoria kostru demokracie, vznikali a sú „postavené“ na nejakom étose. Na nejakej hodnote, či až prahodnote, na niečom veľkom,“ spája expredseda KDH a konzervatívny demokrat stoporený úd s demokraciou. „U nás vládnu strany, kde jedna je postavená na étose falusu, ale ani falusu ako „hodnoty“, ale konkrétnemu falusu. Kollárovho falusu,“ zaťahuje Alojz Hlina do témy aj Kollárov falus, teda stoporený úd.

„Druhá vládna strana je postavená na étose (mravný základ jednania – pozn.red.): Všetci kradnú, iba ja som panna Orleánska. Do diskusií, podobne ako kedysi Fico, či Mečiar, chodí sám aj I. Matovič. Zaujímavé, že sa už nad tým nik nepozastavuje. Dnes pozerám, že už aj iný titán slovenskej politiky Boris Kollár chodí do diskusie sám iba so svojim falusom a neskutočne sprostými rečami,“ komentuje Hlina účasť podpredsedu parlamentu v televíznej relácii TA3 V politike.



„Úvod relácie zvládol bravúrne. Zopakoval svoj nechutný žart, že na Valentína vykúpi kvetinárstva a dá napiecť dvadsať - tridsať kusov srdiečok s nápisom Si jediná. Neskutočná hanba. Neskutočná hanba pre tých, ktorí to volili. Neskutočná hanba pre tých, ktorí to podporovali, obzvlášť pre tých z kresťanského prostredia. Vivat kresťanské Slovensko. Haleluja...,“ končí svoj, pre bežného človeka ťažko zrozumiteľný status antipopulista a kresťanský demokrat Alojz Hlina.

Naša kolaborácia s populizmom a bláznovstvom nás vyjde veľmi veľa, tvrdí Hlina
Konzervatívny demokrat Alojz Hlina si vo svojom statuse na sociálnej sieti všíma nielen nefunkčné testovanie, ale aj najnovší nápad ministra zdravotníctva posielať SMS na povolenie opustenia obydlí. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.