Šokujúce zistenie: Po prvom kole celoplošného testovania prudko vzrástli počty pozitívnych aj mŕtvych
12 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Celoplošné testovanie malo byť podľa premiéra Igora Matoviča atómovou bombou v boji s koronavírusom. Ako ukazujú grafy, ktoré zverejnil Ján Baránek, bolo to úplne naopak.


Premiér Igor Matovič všetkých neustále presviedča, že celoplošné testovanie zabráni nielen počtu nových infikovaných, ale aj úmrtí. Politický analytik Ján Baránek však na grafoch ukazuje, že sa stal pravý opak, píše portál parlamentnelisty.sk.

V súčasnosti je Slovensko v počte mŕtvych na COVID-19 druhou najhoršou krajinou. Aký teda malo zmysel prvé celoplošné testovanie i druhý celoplošný skríning? Politický analytik Ján Baránek si všimol masívne testovanie, ktoré malo mať, podľa premiéra, pozitívny vplyv na situáciu s COVID-19 u nás. Nenašiel ho, ba ukázal sa pravý opak. Po prvom celoplošnom testovaní začal prudko rásť nielen počet pozitívnych, ale čo je najhoršie, aj mŕtvych.

„…stále sa tu hovorí o mŕtvych a celoplošných testovaniach. Pozrel som si teda informácie o Covid-e na portály Centra pre systémovú vedu a inžinierstvo (CSSE) (Katedra civilného a systémového inžinierstva) na Univerzite Johns Hopkins (JHU),“ hovorí Baránek. Červená čiara na prvom aj druhom obrázku je termín prvého kola celoplošného testovania, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 31. októbra a 1. novembra 2020.

Kumulatívne úmrtia na Covid na Slovensku. Zdroj: Centrum pre systémovú vedu a inžinierstvo Univerzita Johns Hopkins.


Denné úmrtia na Covid na Slovensku. Zdroj: Centrum pre systémovú vedu a inžinierstvo Univerzita Johns Hopkins.


Baránek: "Prečo neliečime Ivermectinom? Za zbytočné úmrtia sa musí niekto zodpovedať!"
Testovanie a lieky, ktoré môžu zachrániť ľudské životy nakazených na Covid je na Slovensku pálčivou témou už niekoľko dní. Svoj názor na ňu má aj politický analytik Ján Baránek. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik