Telocvikár a klaun Pročko si za poslaneckého asistenta vybral dcérinho frajera
11 | 02 | 2021 I editor01hd
Poslanec OĽANO Jozef Pročko má utešeného a kompetentného asistenta. Frajera svojej dcéry Radovana Vanča, ktorému sa na plat 1 400 eur skladajú daňoví poplatníci, informuje ereport.sk.

„Ja nezamestnávam nikoho, zamestnáva Národná rada Slovenskej republiky. Na začiatku nám povedali, že si máme vybrať niekoho, komu dôverujeme. Rada poznám od roku 2014, áno je to priateľ mojej dcéry,“ povedal poslanec.

Poslaneckí asistenti sú síce platení parlamentom, vyberá si ich však poslanec. Pročko má dvoch, každý z nich berie mesačnú odmenu 1 474, 50 eur. Jednou z nich je kandidátka za OĽANO Mária Benová, druhým je Radovan Vančo, ktorý je priateľom jeho dcéry Zuzany.

Blaha: Milá pani prezidentka, prebuďte sa! Ste hlavou štátu. Zlyhaného štátu
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha vášnivo kritizuje stúpajúci počet úmrtí na Covid-19. Príčinou tragédií sú celoplošné testovania organizované Igorom Matovičom a prezidenta Zuzana Čaputová mlčí, píše v statuse na Facebooku. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Mladý pár sa ani neskrýva, na sociálnej sieti možno nájsť ich spoločné fotografie. Podľa bývalej televíznej hviezdy si Vanča nevybral preto, že je to frajer jeho dcéry, ale preto, že mu dôveruje. Dokonca vraj tak, že mu občas zverí aj svoj telefón. „Koľkí z vás zveríte svoj telefón inému človeku? A necháte, nech sa vám tam hrabe? Ja mu verím,“ nechal sa počuť telocvikár Pročko. Samotný Vančo si však na svojom profile uvádza ako zamestnávateľa ŠK Slovan Bratislava, píše euroreport.sk.


Pročko tvrdí, že nie je sám, kto si vybral za asistenta blízkeho človeka. „Ak niekto má za asistenta priateľa z detstva, priateľa svojej sestry, priateľa svojej dcéry, priateľa svojho priateľa a iných priateľov, ktorým dôveruje, je to jeho vec, zvlášť keď neporušuje žiaden zákon,“ povedal Pročko pre ereport.sk.

Odmieta, že by išlo o papalášske maniere. „Vy nemôžete zamestnať len svoju manželku, svoje deti, svoju mamu a svojho otca. Aj bratranca už môžete zamestnať aj sesternicu,“ dušuje sa Pročko.


Súd porušil právo odsúdeného exministra Janušeka na prerokovanie bez zbytočných prieťahov
11 | 02 | 2021 | sefredaktor