U desiatok ľudí sa po podaní vakcíny proti Covid-19 vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi
10 | 02 | 2021 I Marek Molnár

U najmenej 36 ľudí, ktorí boli zaočkovaní vakcínou od spoločností Pfizer a Moderna v USA, sa podľa správ vyvinulo zriedkavé ochorenie krvi. Jeden pacient zomrel a lekári nemôžu vylúčiť, že za tým nestojí vakcína, informuje portál RT.


Dr. Gregory Michael - 56-ročný pôrodník a gynekológ - zomrel v januári na krvácanie do mozgu. Dva týždne predtým dostal dávku vakcíny proti koronavírusu Pfizer-BioNTech a okamžite sa u neho vyvinula imunitná trombocytopénia, zriedkavá a niekedy smrteľná porucha krvi.

Podľa správy, ktorá bola v pondelok uverejnená na portáli New York Times, je Michael jedným z najmenej 36 ľudí, u ktorých sa tento stav vyvinul po podaní vakcíny proti koronavírusom od spoločnosti Pfizer alebo Moderna. Prípady boli nahlásené do vládneho systému nežiaducich účinkov vakcín (VAERS) pred koncom januára.

Výrobca Kalašnikova predstavil inteligentnú brokovnicu, ktorá vytvorí videozáznam zo streľby (VIDEO)
Vďaka digitálnym chladničkám a autám pripojeným k internetu sú spotrebiče čoraz inteligentnejšie. Vďaka ruskému výrobcovi zbraní nie je výnimkou ani nová brokovnica, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Imunitná trombocytopénia je zriedkavý stav postihujúci približne 50 000 ľudí v USA. Tento stav je spôsobený tým, že vlastný imunitný systém tela napáda krvné doštičky, ktoré sú zložkou krvi zodpovednou za zrážanie.

S krvou, ktorá sa nedokáže zraziť, sa u pacientov často tvoria vnútorné alebo vonkajšie modriny. V niekoľkých prípadoch, ako napríklad u Michaela, spôsobil tento stav masívne krvácanie.

Jedna pacientka utrpela dva týždne po podaní vakcíny Moderna silné vaginálne krvácanie, pričom bola potrebná transfúzia krvných doštičiek. Ďalšia žena bola hospitalizovaná s modrinami a krvácajúcimi pľuzgiermi v ústach len deň po tom, čo dostala rovnakú vakcínu.

Rozzúrení Briti protestujú proti plánu zakázať alkohol v krčmách
Najnovšie správy naznačujú, že britská vláda uvažuje o zákaze predaja alkoholu v krčmách, ktoré by sa mali čoskoro začať otvárať, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Marek Molnár