Tomáš: Vláda chce pozdvihnúť vraj zdevastované slovenské zdravotníctvo s hutníkmi, lesníkmi a Penťákmi
07 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Erik Tomáš odsúdil personálnu politiku ministra zdravotníctva Krajčího, ktorý odvolal dlhoročného riaditeľa košického kardiocentra Františka Sabola. „Ešte mu to aj oznámil v deň, keď ten pochovával svoju mamu. Profesora, uznávaného kardiológa, zakladateľa spomínaného ústavu vymenil Krajčí za hutníka," píše opozičný poslanec v statuse na FB.

"Čiže „odborne a s citom“, ako sa na túto „transparentnú a čestnú“ vládu patrí,“ píše poslanec a dodáva, že vôbec pri tom nejde o prvý prípad „profesionálneho posilnenia“ štátnej správy. Pri tejto príležitosti  spomína odvolanie rešpektovaného šéfa Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave Ladislava Kuželu, ktorého minister nahradil lesníkom.

Podľa Tomáša tak Krajčí napĺňa  heslo programového vyhlásenia: Odborníci namiesto tzv. našich ľudí do štátnej správy!“ „Štátnej zdravotnej poisťovni šéfuje bývalý manažér Penty, napriek tomu, že Matovič si pred voľbami točil videjká pred cyperskými schránkami, do ktorých táto „zlá“ finančná skupina údajne odlievala peniaze zo zdravotníctva", konštatuje poslanec.

 



"Samotný premiér dokonca vyhlasuje, že na čele zdravotníckeho výboru parlamentu sedí lobistka Penty, ktorá sa svojej oblasti rozumie ako hus pivu. Matovičova vláda sa zastrája ako ide pozdvihnúť vraj zdevastované slovenské zdravotníctvo. No s hutníkmi, lesníkmi a Penťákmi to bude určite terno. Blahoželám!“ končí svoj status Erik Tomáš.

"Ten, kto by určite nemal chodiť von z domu je Igor Matovič" - píše Erik Tomáš
03 | 02 | 2021 | Ivan Brožík