Poslanec Tomáš Cigánikovej: Ak SaS ostáva vo vláde, ste zodpovední za chaos v štáte
06 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Množstvo mŕtvych na Covid-19, vyhodené vakcíny, ale aj iné prešľapy vytkol opozícii poslanec Hlasu-SD Erik Tomáš, ktorý to všetko zverejnil aj vo videu na sociálnej sieti.


Erik Tomáš sa stretol s poslaneckou protivníčkou za SaS Janou Bittó Cigánikovou v relácii Na hrane televízie JOJ. V ostrom súboji vytkol koalícii viacero vecí, okrem iných aj množstvo obetí na koronavírus, celoplošné testovania či vyhodené zvyšky vakcín v trnavskej nemocnici.

Erik Tomáš sa pozastavil nad tým, že premiér Igor Matovič povie ministrovi Richardovi Sulíkovi, že je zodpovedný za 4 300 obetí, že má ísť kopať hroby a že je idiot, ale strana SaS napriek tomu s ním sedí a pomáha mu držať koalíciu

Starostka Karlovej Vsi Čahojová: Zrušili výnimku na nákupy pre ľudí bez negatívneho testu?
06 | 02 | 2021 | editor01hd


„Potom ste aj vy, pani Cigániková, bohužiaľ, spoluzodpovedná za tento stav,“ hovorí Tomáš a dodáva, že čo sa ešte musí stať, aby aj koaliční partneri pochopili, že nemajú nechať zo seba robiť nejaké handry na topánky.



„Pán premiér má takú obsesiu v plošnom testovaní, ktoré už bolo na Slovensku dvakrát a neprinieslo žiadny významný zlom v pandémii. Po druhom plošnom testovaní SaS, Za ľudí a dokonca aj Boris Kollár konštatovali, že už nikdy nebudú súhlasiť s ďalším plošným testovaním, lenže v stredu vláda schválila nielenže plošné, ale dokonca nekonečné testovanie.,“ nechápe poslanec Hlasu-SD.

Vláda na zasadnutí 16. decembra mala podľa neho prijať tvrdší lockdown, ale neprijala ho, napriek tomu, že ho minister zdravotníctva Marek Krajčí odporúčal. „Napokon minister Krajčí priznal, že sa vláda bála protestov, a preto neprijala tvrdší lockdown počas Vianoc a výsledkom toho je to, že Slovensko patrí v tempe pribúdania mŕtvych na koronavírus medzi najhoršie krajiny. My sme sa dostali do nejakého stavu, z ktorého teraz nikto nevidí východisko,“ konštatoval Tomáš.

Skritizoval aj vyhodené ampulky so zvyškom vakcíny. „Tá situácia s premárnenými vakcínami je naozaj škandál, pretože 700 ľudí už mohlo dostať vakcínu. Pán Krajčí už päťkrát hrozil demisiu, tak nech si už vyberie niektorých z tých dôvodov, lebo toto je naozaj za hranou všetkého,“ dodal Erik Tomáš.

„Veľká nespokojnosť ľudí je debakel vládnej koalície a najmä premiéra,“ myslí si Erik Tomáš
Na Slovensku v boji s pandémiou už nejde o politiku, ale o životy. Myslí si to poslanec za Hlas-SD Erik Tomáš, ktorý to vytkol premiérovi a celej vláde. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.