Blaha: Lipšic, ktorý zahýbal žene so Zsuzsovou, nemôže byť špeciálny prokurátor
06 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha mal v parlamente zásadný prejav v rozprave k voľbe špeciálneho prokurátora. Daniela Lipšica označil za človeka, ktorý nie je hodný byť ani vrátnikom na roľníckom družstve. Blaha video svojho prejavu zverejnil na sociálnej sieti.


„Daniel Lipšic je vydierateľný v súvislosti s Alenou Zsuzsovou, že zahýbal svojej žene. Jeho komunikácia so Zsuzsovou, údajnou vrahyňou, tiež nikomu nevadí? Tá báchorka, že to bol heknutý Facebook tomu chce niekto veriť, to sa nevie priznať ako chlap, že s ňou mal veľmi šteklivú komunikáciu?“ uvádza Blaha, podľa ktorého takíto ľudia nepatria na čelo špeciálnej prokuratúry.

„Takíto ľudia nepatria ani do vrátnice na JRD!“ vyhlásil.
Čo robí koalícia s Lipšicom, si nedovolia ani v Severnej Kórei

Lipšic nie je nepopísaný list, ale je kontroverzným politikom, preto nemá vo funkcii špeciálneho prokurátora čo robiť. Musí tam byť človek apolitický, pri ktorom nebude ani najmenších pochybností, že nebude zneužívať svoju funkciu na kriminalizovanie oponentov.

„Minimálne polovica populácie je presvedčená, že je spolitizovaný, veď svojho času bol podpredseda KDH, minister spravodlivosti, minister vnútra, bol zakladajúcim členom a predsedom strany Nova, ktorá je dnes súčasťou vládnej koalície a spoločne s OĽaNO je to vlastne najväčšia vládna strana. A on má byť ako špeciálny prokurátor neutrálny, nezávislý a čistý profesionál? Kto tomu má veriť?“  pýta sa Blaha. Tvrdí, že Lipšic a Matovič sú ako bratia a od pondelka začnú kriminalizovať opozíciu.

„Toto, čo tu robí koalícia, si nedovolia ani v Severnej Kórei,“ vraví.

„Lipšic je známy aj tým, že sa ocitol v spise Gorila spolu s Krajniakom, ktorý bol jeho človekom, ktorý vyberal kšefty keď sa tu rozkrádal štátny majetok. Daniel Lipšic sa stal špeciálnym prokurátorom, ktorý by mohol vyšetrovať kauzu Gorila, ale za vybavenie previerky na prísne tajné dá určite svojmu kamarátovi a susedovi Krajniakovi pokoj, lebo keby sa vyšetrovala Gorila, tak Krajniak zahučí a pôjde do väzby ako prvý,“ hovorí Blaha.


Podvodom získal justičnú skúšku, klamal aj o titule PhD.

Lipšic je navyše protekčné dieťa. „Ako mohol dostať justičnú skúšku, keď nesplnil to, čo vtedy platilo pre každého smrteľníka. Musel mať trojročnú prax a aspoň jeden rok na súde? Pán Lipšic bol vtedy vedúcim služobného úradu na ministerstve spravodlivosti u svojho straníckeho kolegu Čarnogurského a mal vo svojej moci aj takú kompetenciu, aby na skúšku mohol ísť i napriek tomu, že tie podmienky nespĺňal a nevyhnutnú prax na súde nahradil vojenčinou na vojenskej prokuratúre. Ten človek nielenže by nemal byť kandidátom na šéfa špeciálnej prokuratúry, on by nemal byť ani advokátom, lebo nemá justičnú skúšku,“ konštatuje Blaha.

Ďalší podvod spravil, keď si napísal do životopisu, že v roku 1997 mal titul PhD., no potom pod ťarchou dôkazov musel priznať, že vtedy ešte len začal študovať. "A takýto človek má stáť na čele špeciálnej prokuratúry?“ pokračuje Blaha.

Blaha na NAKA: "Je najvyšší čas zamerať sa na skutočné zločiny a mafiu a poslať do basy - Matoviča"
Poslanec NR SR (Smer - SD) máza sebou ďalší výsluch pred vyšetrovateľom NAKA. Tentoraz ho nestíhajú za jeho ľavicové názory, ale riešia jeho trestné oznámenie na Igora Matoviča a jeho spolupracovníkov. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík

Politickú kariéru si urobil tým, že chcel prísne tresty pre tých, ktorí zrazili ľudí

V čase, keď sa stal vedúcim služobného úradu na ministerstve spravodlivosti, dostal Lipšic ponuku, že mu americkí daňoví poplatníci zaplatia kurz na jednej z najprominentnejších škôl, Harvardovej univerzite, kde stojí štúdium, ktoré absolvoval, zhruba 69-tisíc dolárov.

„Je možné, že tam aj vyštudoval, ale prečo potom nechce ukázať záverečnú prácu? Lipšic bol aj jediným z KDH, ktorý v parlamente hlasoval za vyslanie slovenských vojakov do vojny v Iraku, kde zomrelo milión ľudí a ako minister posielal vodné delá na ľudí, ktorí protestovali proti Gorile a proti Pente. A dnes sa hrá na najväčšieho nepriateľa Penty. Veď on jej robil aj advokáta. A toto má byť človek, ktorý má bojovať proti Pente? Však aj Kočner písal v Threeme, že Haščák sa vysporiada s Lipšicom. Ja nechcem mať špeciálneho prokurátora človeka Penty,“ vyhlásil Blaha.

„A najznámejší prípad je autonehoda, pri ktorej zahynul na priechode človek vinou Lipšica. Zabil ho pri porušení rýchlosti a priamo na priechode pre chodcov,“ pripomína Blaha.

Blaha: Krajniak zneužil právomoc verejného činiteľa a Lipšic je spolupáchateľ
Toto sa im tak ľahko neprepečie, hovorí v najnovšom statuse Ľuboš Blaha. Robert Fico totiž podal trestné oznámenie za podvod, ktorý mali spáchať v prípade Lipšicovej previerky od NBÚ. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek

Čo chce Lipšic vyšetrovať, keď je spochybniteľný?

„My budeme mať špeciálneho prokurátora, ktorý je v podmienke, ktorý je vo výkone trestu. To je neuveriteľné!“ dodáva.

Mnohí ľudia, ktorí kedysi pracovali na sekretariáte ministra vnútra Daniela Lipšica, dnes ovládajú bezpečnostné zložky štátu. "Milan Krajniak sedí v bezpečnostnej rade štátu, Vladimír Pčolinský je šéfom SIS, Maroš Žilinka je generálny prokurátor a Gabriel Grendel je podpredseda parlamentu a má na starosti bezpečnostnú politiku OĽaNO. Tejto organizovanej skupinke chcete zveriť takú moc, že môže rozložiť celý štát? Čo chce Lipšic vyšetrovať, keď on je spochybniteľný takmer vo všetkom, ale najhoršie je, že on je spochybniteľný aj v nepolitických a bežných prípadoch,“ dodáva Blaha.

Blaha o zvolení Lipšica za špeciálneho prokurátora: Zlo dnes zvíťazilo
05 | 02 | 2021 | editor01hd