Vdova po teroristovi z London Bridge dostala 15 000 libier, zatiaľ čo rodiny obetí nič
05 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Vdova po vodcovi teroristického útoku na moste London Bridge získala za právnu pomoc odmenu vo výške viac ako 15 000 libier, zatiaľ čo rodinám obetí boli odopreté verejné prostriedky, informuje portál The Mirror.


Čísla ukazujú, že Zahrah Rehmanovej bolo poskytnutých až 15 660 libier. Časť peňažných prostriedkov daňových poplatníkov bola použitá na financovanie advokáta počas vyšetrovania smrti jej džihádistického manžela Khurama Butta a jeho dvoch komplicov.

Všetkých troch zastrelila polícia, pričom je normálne, že príbuzní osôb zabitých dostanú od štátu právnu pomoc. Neexistuje však právo na to, aby rodiny osôb zabitých teroristami boli právne zastúpené pri vyšetrovaní.

Butt a jeho fanatickí kolegovia v roku 2017 zavraždili osem ľudí a 48 ďalších zranili. Dodávkou zrazili niekoľko ľudí a potom v 10-minútovom šialenstve ich ešte viac dobodali.

České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov",... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Jedným zo zabitých bola austrálska zdravotná sestra Kirsty Bodenová (28), ktorá bola ubodaná na smrť. Jej priateľ James Hodder (33) z Windsoru v Berkshire uviedol: „Žiadal by som úplne transparentné odôvodnenie toho, prečo rodiny útočníkov podporuje štát, ale žiadna z rodín obetí nedostala ani cent."

"Som si istý, že pani Rehmanová potrebovala finančnú pomoc celkom oprávnene, ale aj my. Aký je rozdiel?," uviedol ďalej priateľ zosnulej obete. Pani Rehmanová na vyšetrovaní uviedla, že konanie jej manžela bolo „nechutné“ a ich deti nikdy nebudú vedieť, kde je jeho hrob.

81 členov swingers párty dostalo pokutu za orgie počas pandémie
V počte je sila, avšak v tomto prípade to neplatí. 81 nadržaných (a zadržaných) účastníkov swingers párty vo francúzskej obci Collégien, ktorá sa nachádza 32 kilometrov od Paríža, dostalo mastnú pokutu. Na orgie sa totiž vrhli v čase zákazu... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár