Matovič si umýva ruky: Za všetko môžu iní, nech vláda rozhodne o Covid Automate bezo mňa
05 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Premiér Igor Matovič uverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom si umyl ruky a pokúsil sa zakryť svojej zlyhania pri riadení korona-krízy, obvinil koaličných partnerov a prikázal svojmu vicepremiérovi Eduardovi Hegerovi, aby zvolal rokovanie vlády.

Premiér v statuse uverejnenom tesne pred polnocou uvádza, že vláda sa má zísť dnes ráno a rokovanie sa nesmie skončiť dovtedy, kým neprijme rozhodnutie o podmienkach fungovania Covid Automatu od 8. februára 2021.

Matovič tvrdí, že má plné zuby populistických hier koaličných partnerov, ktorý údajne od decembra minulého roku až po súčasnosť menia dohody o automate.

"V stredu som odišiel do Paríža, dohoda vraj uzavretá bola. Dnes je však už štvrtok pred polnocou a uznesenie vlády stále nie je na svete, čo úplne zbytočne stresuje najmä samosprávy. Požiadal som preto podpredsedu vlády Eda Hegera, aby zajtra ráno opätovne zvolal vládu s tým, že kým nebude prijaté rozhodnutie, zasadnutie vlády neskončí," píše premiér.



Matovič kolegom z vlády odkazuje, že im drží palce aby dokázali čím skôr prijať zodpovedné rozhodnutie pre Slovensko, "ktoré bude náležite brať do úvahy aj to, že agresívna britská mutácia Covid-19 je už na Slovensku dominantná, a hlavne, za ktorým budú všetky koaličné strany stáť".

 

"Vláda tu vytvára megachaos," upozorňuje Raši - vie tu niekto, čo kde odkedy a dokedy vlastne platí?
"Ako inak sa dá nazvať, keď odborníci po niekoľkých mesiacoch konečne súhlasia s návratom detí do škôl – podotýkam (Richard Raši - pozn. HD) dobrovoľným a keď sa samosprávy a školy pripravujú na otvorenie, zrazu premiér len tak hodí do éteru, že... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík