Lipšic je jediný minister spravodlivosti, ktorý sa udržal vo funkcii vďaka korupcii, tvrdí Kaliňák
05 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na facebookovom profile Matovičov cirkus sa objavilo staršie video, v ktorom Robert Kaliňák ešte ako minister vnútra v parlamentu vykričal Danielovi Lipšicovi všetky kauzy, na ktoré ako minister spravodlivosti alebo vnútra vôbec nereagoval.



Vedel o kupovaní poslancov, ale nekonal

Daniel Lipšic sa podľa Kaliňáka tváril ako morálny etalón a vždy odhodlane bojoval proti korupcii. Nie je to však pravda. „Pán Lipšic je jediný minister spravodlivosti podľa mňa v Európe, v Južnej Amerike, ktorý bol vo funkcii a udržal si ju vďaka korupcii, vďaka kupovaniu poslancov,“ tvrdí Kaliňák.

„Práve toto priznanie z neho robí človeka, ktorý nie je rovný, pretože vedel a napriek tomu, že vedel a priznal o korupcii poslancov, ostal ministrom spravodlivosti, ktorý mal byť zárukou vyšetrovania korupcie,“ dodal Robert Kaliňák a začal sa venovať kauzám spojeným s SDKÚ a Danielom Lipšicom.

Fico o Lipšicovi: Lepšieho inkvizítora proti opozícii by koalícia hľadala ťažko
Daniel Lipšic je pre Smer neprijateľným kandidátom na špeciálneho prokurátora, ktorý si cez ministra Milana Krajniaka protizákonne vybavil previerku na stupeň prísne tajné. Robert Fico to povedal vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Kauzy, ktoré si Daniel Lipšic nevšímal

Kauza Branisko vypukla v roku 2004. Pri výstavbe tunela Branisko na východe Slovenska mala zločinecká skupina pripraviť štát celkovo o v prepočte 8,6 milióna eur. „Koľko tlačových konferencií, výborov a invazívnych úkonov, o ktorých vy hovoríte, ste vykonali v kauze Branisko u vášho koaličného partnera, kde odišli milióny? Nič, ticho, žiadna tlačovka, iba miknutie plecami,“ vytýkal Lipšicovi Kaliňák.



Kauza vláčika vypukla tak, keď pred koncom funkčného obdobia prvej Dzurindovej vlády vypísali štátne železnice Slovenskej republiky tender na nákup 35 ľahkých motorových vlakov.

„Nikdy v histórii na Slovensku nebola preukázateľnejšia korupcia ako v tomto prípade, pretože jeden z poslancov hnutia vtedajšieho ministra spravodlivosti Lipšica napísal list svojmu predsedovi strany: Jedno kto vyhrá tú súťaž, úplatok pre stranu bude rovnaký. Namiesto slovo úplatok tam bolo pozadie pre stranu. A čo s tým urobil pán Lipšic? Mal tlačovú konferenciu? Mal nejaký invazívny úkon alebo na to nejako reagoval v novinách? Nepamätám si,“ hovorí Kaliňák.

Kauza daňový úrad išlo o prenájom priestorov pre tento orgán za zhruba 6,6 milióna eur od firmy Nitra Invest Ondreja Ščurku, ktorý bol šéfom okresnej organizácii SDKÚ-DS v Nitre. „Ako v tej veci zareagoval pán Lipšic? Ako bojoval s korupciou, kedy dostal daňový úrad nevýhodne predseda kraja jeho koaličného partnera. Opätovne nič a hlboké mlčanie,“ pripomína Kaliňák kandidátovi na špeciálneho prokurátora Lipšicovi.

Závažné informácie o konaní Lipšica keď bol ministom - kauzy zametal pod koberec!
Na stránke Fakty a dôkazy, kde neznámi autori často zverejňujú rôzne utajované informácie, zverejnili tentokrát závažné informácie o nekalej činnosti Daniela Lipšica, ešte keď bol ministrom vnútra. Informácie o korupcii, ktoré dostával od SIS,... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová

Minister Lipšic kúpil Škodu Fabia za 82-tisíc

„Daňová správa, ktorá sa rozpadla, ohluchla aj oslepla, výbuch, kolaps, ktorý nastal pod vedením pána Krnáča, nominanta vtedajšej koalície. Utiekla miliarda a ja som nepočul, že by boli nejaké tlačové konferencie. Ako ste vtedy reagovali a koľko invazívnych úkonov ste urobili? Opätovne nič, žiadna reakcia,“ vytýka Kaliňák Lipšicovi.

„V čase, keď bol pán Lipšic ministrom spravodlivosti, nakúpila vláda tie isté autá, dokonca od toho istého výrobcu, za 700-tisíc eur za kus. Dnes naše ministerstvo vnútra nakupuje hypermoderné autá od 270 do 350-tisíc eur za kus. Ja sa pýtam, či bola vtedy nejaká tlačová konferencia, keď na jednej nevýhodnej zmluve odišlo sedem miónov. Nie, nič a ticho bol aj vtedajším minister spravodlivosti,“ hromžil Kaliňák.

Podľa neho si Lipšic nepamätá ani to, čo sám urobil alebo neurobil, ale ostatných chce poučovať o tom, že by to robiť mali. „Pán Lipšic je svetový rekordér aj tým, že sa mu podarilo kúpiť najdrahšiu Fabiu na svete. On je jediný, ktorý bol schopný kúpiť Fabiu, ktorá stojí 8-tisíc eur, za 82-tisíc eur," konštatoval Kaliňák.

Pripomenul Lipšicovi aj kauzu Gorila, pri ktorej sa definitívne zlomila jeho integrita. Za Lipšicovho vedenia ministerstva vnútra sa prípad dva roky nevyšetroval. "Vyšetrovatelia tímu Gorila mi povedali, že sa stretli prvýkrát, až keď som nastúpil ja ako minister. Takže ako ste to vyšetrovali?," pýtal sa Kaliňák.

"A potom ešte jedna drobná vec. Keď som sa spýtal, prečo teda obvinili Pavla Ruska, ktorý s Gorilou veľa nemal, bolo mi povedané: Lebo si to pán minister želali. Nikdy ste sa nepriznali, že v tej Gorile sa hovorí presne, ako ste brali peniaze v KDH a toto sú presne tie veci, prečo ste nikdy nereagovali keď ste boli ministrom spravodlivosti,“ tvrdil svoje kritické video Robert Kaliňák.

„Lipšic nie je spasiteľ spravodlivosti, ide len a len o starého podvodníka!“ vraví Harabin
Nominácia Daniela Lipšica na šéfa špeciálnych prokurátorov je tŕňom v oku mnohým. Štefan Harabin vo svojom videu zhrnul veci, pre ktoré by túto funkciu obsadiť nemal. A veru dôvody sú to skutočne pikantné. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.