Blaha na NAKA: "Je najvyšší čas zamerať sa na skutočné zločiny a mafiu a poslať do basy - Matoviča"
04 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Poslanec NR SR (Smer - SD) máza sebou ďalší výsluch pred vyšetrovateľom NAKA. Tentoraz ho nestíhajú za jeho ľavicové názory, ale riešia jeho trestné oznámenie na Igora Matoviča a jeho spolupracovníkov.


"Obvinil som predstaviteľov vlády zo zosnovania organizovanej zločineckej skupiny pri nákupe antigénových testov od malej trnavskej firmy, ktorá je napojená na OĽaNO, SaS aj Sme rodinu." Vysvetľuje na sociálnej sieti Blaha, prečo bol vypovedať na NAKA.




Reprofoto (@Ľuboš Blaha)

"Vyšetrovateľovi som poskytol všetky tieto neuveriteľné prepojenia. Majiteľ firmy vlastní školu, v ktorej orgánoch sedela Matovičova manželka a chodia tam jeho deti. Vo vrcholových orgánoch firmy pôsobil jeden z popredných politikov SaS. Dokonca tam pôsobil aj štátny tajomník zo Sme rodiny. Tie prepojenia sú škandalózne. Vyšetrovateľ všetko poctivo spísal." Zdá sa byť spokojný poslanec s priebehom výsluchu.


Podľa Blahu "malá trnavská firma dostala od štátu desiatky miliónov eur za to, že nakúpila hračkárske testy - bez súťaže, netransparentne, na priamo. Mohli dať desiatky miliónov komukoľvek a zhodou okolností to hodili firme, ktorá je s nimi prepojená pupočnou šnúrou. Presne takto to robia mafie."


„Matovič zo seba robí idiota po celom svete,“ perlí Blaha na adresu premiéra
Premiér Matovič sa po návšteve Francúzska opäť poriadne zviditeľnil. A nielen to, ale pobúril aj našu opozíciu. Samozrejme, aj poslanec Ľuboš Blaha, spoločne s mnohými ďalšími, mu to na sociálnej sieti dal jasne na vedomie. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Poslanec vysvetľuje aj chronológiu tohto nákupu: "Prvý nákup realizoval Sulíkov človek, druhý nákup priamo Sulíkovo ministerstvo. A nákup sa realizoval iba preto, lebo Matovič sa zahral na "MUDr. Príbalový Letáčik" a ako úplný laik si vymyslel šialené celoplošné testovanie, ktoré odborníci označujú za absolútny medicínsky nezmysel. Niekto zjavne potreboval tučný kšeft. A pri nákupe testov vznikla kráľovská "vata"."


"Vyhodili sa peniaze do kanála. Peniaze nás - daňových poplatníkov. Narvali desiatky miliónov do perníkovej chalúpky v Trnave, ktorá je prepojená na Matoviča a strany SaS a Sme rodina. NAKA musí vyšetriť, či sa rátalo s tým, aby tiekli aj naspäť - k Matovičovi a ďalším mafiánom či k ich bielym koňom." Predpokladá ďalší smer práce vyšetrovateľov Blaha.


Poslanec vyslovuje vážne podozrenie, "že Matovič a ďalší si založili organizovanú zločineckú skupinu, vymysleli si nezmyselný nápad s testovaním, účelovo nakúpili testy od "kamošov" a potom si rozdelili lup."


Blaha prezidentke: "Nevadí vám, že tu sedia vo väzbe nevinní ľudia. Radšej kritizujete Rusko, že zavrelo kriminálnika?"
"Prezidentka Čaputová pochybuje o tom, či bol Navaľnyj v Rusku odsúdený spravodlivo. Takéto pubertálne vyjadrenia od hlavy štátu považujem za škandál." Citát - Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Ivan Brožík

Takže, ako sa dozvedáme, NAKA tento prípad skúma a oznamovateľ je rád, že  mohol doplniť svoje trestné oznámenie o súvislosti, ktoré NAKA musí vyšetriť. Má šancu ukázať, že nebude skákať ako premiér Matovič píska. A že platí - padni komu padni. Lebo už o tom pochybuje asi každý na Slovensku.


"Ak by na vládnych papalášov platilo to isté, čo na opozíciu, tak do Matovičovej haciendy teraz nabehnú kukláči, vyrazia mu nadránom dvere a budú mieriť samopalmi na Pavlínku a Kláriku... Lebo takto to dnes chodí." Naráža Blaha na nedávnu akciu NAKA u Brhelovcov.


"Potom zoberú Matoviča ako prašivého psa, vonku si ho v putách nafotia vopred zavolaní novinári a následne Matoviča pošlú na niekoľko rokov do väzby, kde bude na samotke s dojatím spomínať na romantiku s Emmanuelom pod dáždnikom. A možno ho pošlú rovno do Prešova, aj s papučami, na ktorých sa možno aj potkne a vylupne si oko... Lebo takto to dnes chodí." Dodáva Blaha veľavravne.


Svoj status na sociálnej sieti končí poslanec parlamentu Ľuboš Blaha tentoraz takto: "Som veľmi zvedavý na ďalšie vyšetrovanie NAKA. Ak rozprášia Matovičovu organizovanú zločineckú skupinu, bude to prvýkrát, čo bude dôvod im zatlieskať. Doteraz ľudí prenasledovali za iné názory, je najvyšší čas zamerať sa na skutočné zločiny a skutočnú mafiu. Je najvyšší čas poslať do basy - Matoviča."


Blaha: "Kde profesor Matovič, plgt. urobil chybu? Ako môže mať Šanta covid, keď má negatívny antigén?"
"Prokurátor Šanta má Covid? Nemôžem tomu uveriť! Veď sa v parlamente preukázal týždeň starým antigénovým testom, ako kázal sám majster Matovič. A napriek tomu je pozitívny a mohol nakaziť desiatky poslancov a novinárov?" Čuduje sa poslanec Ľuboš... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Ivan Brožík