Ako zistíte, že hrozí rozchod? Vyjadrovanie vášho partnera sa radikálne zmení
04 | 02 | 2021 I Diana Zaťková



Nová štúdia ukazuje, že mesiace pred rozchodom sa jazyk partnera môže nenápadne meniť. Tu je treba dávať pozor, varuje Guardian.


Odkedy Eva zjedla to nešťastné jablko, romantické vzťahy boli problematické. Ale ľudia musia nájsť spôsob, ako sa rozlúčiť. Konkrétna analýza jazyka rozchodov bola práve zverejnená v americkom vedeckom časopise Proceedings of the National Academy of Sciences.


Traja americkí psychológovia pôsobiaci na Texaskej univerzite v Austine analyzovali viac ako milión príspevkov od 6 800 používateľov  subreddite r / BreakUps .


Analyzovali príspevky od osôb, ktoré sa práve rozchádzali a zistili, že jazyk, ktorý používali, sa zmenil tri mesiace pred rozchodom. Do normálu sa to vrátilo prinajmenšom šesť mesiacov potom.

Keď vás manželovo správanie privádza k šialenstvu
I keď niektoré vzťahy vyzerajú navonok v pohode, aj v nich často prebiehajú malé, takmer nikdy nekončiace boje. Iste to tiež poznáte - manžel nechal už po niekoľkýkrát otvorenú skrinku, zle vytlačenú tubu od pasty alebo rolku od toaletného papiera... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

Nastáva výbuch hnevu na prerušenie monológu partnera, používa sa predstierané ironické PROSÍM i nadmerné používanie výkričníkov - Myslíš si, že si taký chytrý, však?!! Ľudia, ktorí sa chystajú rozísť, používajú viac osobný a neformálny jazyk a veľa hovoria „ja“ a „my“.


Ako to? "Toto sú príznaky toho, že niekto nesie veľkú kognitívnu záťaž," vysvetľuje Sarah Serajová, vedúca autorka štúdie. "Myslia alebo pracujú na niečom a viac sa zameriavajú na seba."


Nejaké ďalšie signály? Častejšie používajú slová ako „by“, „mal by“, „pretože“ a „výsledok“. Snažia sa vypracovať proces, ktorému nerozumejú. Častejšie tiež používajú „veľmi“ a „skutočne“ a majú sklon uchýliť sa k negatívam, ako sú „nie“ a „nikdy“.


Europol varuje, že kriminálne gangy predávajú na letiskách falošné negatívne testy na Covid-19
Európsky policajný úrad varoval, že zločinecké gangy predávajú falošné negatívne výsledky testov na letiskách. Falzifikáty stoja až 300 eur, keďže certifikáty sú teraz veľmi potrebné na cestovanie, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Marek Molnár

"Zdá sa, že ešte predtým, ako si ľudia uvedomia, že dôjde k rozchodu, začne to ovplyvňovať ich životy," hovorí Serajová. Podvedome vedia, že vzťah má problémy a slová, ktoré používajú, to odrážajú.


Odporúčanie znie - ak sa jazyk a vyjadrovanie vášho partnera radikálne zmenili, je to jasný signál. Možno o rozchode ešte ani neuvažuje, ale podvedomie ho to núti k agresívnejším reakciám, podmieňovaciemu spôsobu a negatívnejším postojom.


Rakúsko sprísni podmienky vstupu do krajiny; testovať sa budú musieť i pendleri
02 | 02 | 2021 | sefredaktor