Primátor Senca žiada Mikasa o pomoc. "Zrušte výnimky, pomôže nám!"
03 | 02 | 2021 I Petra Demková

Primátor Senca, Dušan Badinský adresoval hlavnému hygienikovi nahnevaný status. „Do pondelka večera sa pretestovalo vyše 10 000, ľudí, z toho bolo 180 pozitívnych, z toho 50 cudzích štátnych príslušníkov. V tejto skupine je pozitivita cez 7%! Vieme kde sú ubytovaní, vieme kde pracujú. A teraz to príde. Keď chcem skontrolovať či dodržujú karanténu, tak nemám legislatívnu oporu! ...ani ÚVZ a ani polícia. Pán Mikas, ja Vás žiadam o pomoc!“ píše primátor.


Ak chcete poslať deti do školy, v červených okresoch sa rozlúčte so starkými
Dáta bez pátosu vo svojom najnovšom statuse varujú pred plošným otvorením škôl. V červených okresoch podľa priloženej mapky, ak tam školy otvoríme, mali by sme sa rovno rozlúčiť so starkými, o ktorých sa starajú rodičia detí. A tiež by sme sa... Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Michal Filek


„Pán Mikas, to myslíte vážne?“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti primátor mesta Senec.  „Včera som si pozrel Vašu, a aj pána ministra Mikulca, tlačovku, kde ste občanov prosili a vyzývali k zodpovednosti, pretože čísla stúpajú! Pán Mikas, to myslíte vážne? Neboli ste to Vy, z ktorého vyhlášky vyšlo 42 výnimiek z tvrdého lockdownu a ďalších vyše 8000 individuálnych výnimiek? Mimochodom v rozpore so zákonmi SR na čo upozornil generálny prokurátor,“ upozorňuje Badinský.

„Neboli ste to Vy, ktorý ste dal výnimku pozitívnym poslancom NR SR, aby sa zúčastnili rokovania za účelom odsúhlasenia účelového uznesenia? Taktiež v rozpore so zákonom. Neboli ste to Vy, ktorý ste zrušili trasovanie pozitívnych občanov a nechali ste to na samotrasovanie, čo nemá absolútny žiadny význam, a tým ste pochovali aj jednu z mála dobrých myšlienok testovania?(vysvetlím ďalej). Nie ste to vy, ktorý má tú moc presadiť uzatvorenie hraníc a tým trochu znížiť migráciu a mobilitu? Nie ste to vy, ktorý ste dal výnimku ubytovacím zariadeniam pre pracujúcich, napriek tomu, že hotely a penzióny musia byť zatvorené?!“ kladie množstvo otázok primátor Jánovi Mikasovi.

„Bežný občan sa má pohybovať v bubline max dvoch rodín. Ako to, že Vám nevadí, že v ubytovniach spia na jednej izbe aj ôsmi až desiati ľudia, čo spolu nič nemajú? Ako to, že Vám nevadí, že v takýchto ubytovniach majú maximálne jednu kuchyňu, jednu práčovňu a tak sa tam stretávajú viacerí sami sebe cudzí ľudia? Nie ste to vy, čo ste dali výnimku pozitívnym na cestu do obchodu? Nenájdete ich na karanténe, odpoveď - sú v obchode. To naozaj myslíte vážne, nás o niečo žiadať a prosiť? Neproste, máte moc, tak nás veďte a buďte príkladom!!!Je to také jednoduché, spravte si v poriadok vo Vašich vyhláškach, zrušte výnimky,“ nešetrí hlavného hygienika Dušan Badinský.

Ďalší starosta vypovedá poslušnosť vláde. Testovanie je nezmysel, tvrdí
Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou, verejne vyhlásil, že vypovedá poslušnosť súčasnej vláde. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič


Primátor následne prešiel k číslam: „Do pondelka večera sa pretestovalo vyše 10 000, ľudí, z toho bolo 180 pozitívnych. Z tých 180 pozitívnych bolo 50 cudzích štátnych príslušníkov. Tu treba povedať a oceniť, že sa prišli otestovať, bolo ich celkovo okolo 700. To v tejto skupine je pozitivita cez 7%! Vieme kde sú ubytovaní (resp. mali by byť), vieme kde pracujú. A teraz to príde. Keď chcem skontrolovať či dodržujú karanténu, tak nemám legislatívnu oporu! Čo je však horšie tak ani ÚVZ a ani polícia. Pán Mikas, ja Vás žiadam o pomoc! O pomoc s riešením tejto situácie,“ žiada primátor.

„Kde a ako sa majú samotrasovať a hlavne izolovať pracujúci žijúci v týchto ubytovniach? Kde majú nastúpiť na karanténu (aj keby chceli), keď ubytovne nie sú na to prispôsobené? Všetky dáta Vám dám k dispozícii, len prosím o riešenie a ochranu občanov nášho mesta. Ak toto sa Vám podarí, tak sa Vám verejne poďakujem a vyhlásim, že to naozaj myslíte vážne. Pekný deň!“ končí svoj nahnevaný status primátor Senca.

Na záver ešte vyjadril úctu a pokoru všetkým zdravotníkom a administrátorom, MsP, prednostke OÚ a jej zamestnancom, zamestnancom MsÚ, OO PZ.

Juraj Droba: neobviňujme ľudí, že môžu za prísnejší lockdown.
Bratislavský župan Juraj Droba skritizoval na Facebooku spôsob komunikácie vlády smerom k občanovi. Nepáči sa mu postoj premiéra Matoviča a hlavného hygienika Mikasa, že občania nedodržiavajú opatrenia a preto ich oni musia... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Petra Demková