Ak chcete poslať deti do školy, v červených okresoch sa rozlúčte so starkými
03 | 02 | 2021 I Michal Filek

Dáta bez pátosu vo svojom najnovšom statuse varujú pred plošným otvorením škôl. V červených okresoch podľa priloženej mapky, ak tam školy otvoríme, mali by sme sa rovno rozlúčiť so starkými, o ktorých sa starajú rodičia detí. A tiež by sme sa mali rozlúčiť s presluhujúcimi učiteľmi v dôchodkovom veku. Návod na otváranie škôl by sme si mali zobrať zo Švajčiarska. 




"Dám to ako otec troch detí a manžel jednej učiteľky. A dám to na prvú a nejdem to ani opravovať a ani mazať a dokonca som sa ani s nikým v partii neporadil. Belgicko, Poľsko a Maďarsko a Rakúsko a Holadsko majú DNES 12ty, 11ty, 11ty, 10ty a 8my týždeň lockdownu. To je 2 až 3 krát toľko ako my. My máme za sebou ŠTVRTÝ. Porovnanie poklesu kriviek Z VRCHOLOV-ŠPIČIEK TU: https://bit.ly/2YBO38j" 





Slovensko má dnes dvojnásobné čísla oproti hociktorej krajine. Dvojnásobné a vyššie čísla. Jedine Holandsko s lockdownom od 16. decembra (do 1. marca) je na dvoch tretinách Slovenska. Všetky tie krajiny okrem mierne sa kolísajúceho Belgicka majú TRVALÝ pokles čísiel s predpokladom na 8. februára na takej výške ako keby sme my mali budúci týždeň denne 500. My sa budeme tešiť na 1500.





Dáta bez pátosu upozorňujú, že mapa Slovenska je na Severe od Juhu tak rôzna, ako keby ste v Európe pozerali na Portugalsko a Holandsko. Rozdiely sú vysokonásobné. Je tam aj 33 a 514, je tam prevažne 3 násobokv červených okresoch oproti bielym. Sú to trvalé rozdiely (2 týždne).






"Asi ste si nevšimli, že v Trnave, kde sa testovalo LEN 2x a nie 4x ako v Nitre majú pozitivitu nad 1%. A ak by prišli len mobilní, tak asi 2%. A že firmy v Nitre majú už 4. krát po sebe okolo 1%, ale sú okresy, kde hľadáte kovidového ako ihlu v kope sena (Banská Štiavnica, Orava, Kysuce). Ja som si všimol, že včera narástli v nemocnici v Trnave z 96 na 119 a to im určite 3 - 5 umreli a 7 - 10 pustili domov, takže príjem bol 30 - 40 ľudí. Príjem, nie tí, ktorí dorazili na urgent a poslali ich domov. Tí, ktorých prijali bolo 30 - 40."




ŠKANDÁL: Krajčí prichytený pri porušovaní vlastných nariadení
Na internete sa objavila fotografia z rokovania vlády, na ktorej je v pozadí vidieť ako minister Krajčí porušuje vládou nariadené obmedzenia. Čítať ďalej
03 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič





Na Orave mohli vraj deti chodiť do školy od Troch kráľov. Dáta napísali postup, lebo analytik má kamošov po celej Európe a venuje sa tomu pol roka a vie prečo vo Švajčiarsku ešte neprerušili školu na ani 1 deň.




1) Najprv malé deti a hlavne zo sociálne znevýhodneného prostredia, striedavá starostlivosť, problémy rodičov s alkoholom, veľa súrodencov, zaostávajúci, bez PC a internetu


2) Najprv v malých skupinách (6-8-10-12), nie viac


3) Najprv len na 4 hodiny, neskôr na viac, pridať poobedné aktivity


4) Veľa hodín v exteriéri, 1 hodina minimálne, ideálne 2 zo 4


5) Nestriedať pani učiteľky, a aj tie len "mladšie ročníky", chrániť panie dôchodkyne


6) Nemiešať triedy a veľa vetrať, neprekurovať, vlhkosť 40%


7) Germicídne žiariče, rodičia nestretávať sa


Prípadne striedať deti obtýždeň doma / škola, dokonca škola v sobotu, ale každý deň menej hodín


9) Deti mobilných rodičov (z I. línie a potrebnej infraštruktúry) oddelené od detí od nemobilných rodičov


10) Len hlavné predmety ale z každého aspoň 1 hodina týždenne, určite aj umenia: výtvarná, hudobná (nespievať), telesná ako povinnosť






Nechodiť hromadnou dopravou, hodne peši, bicykel, sánky, lyže. Strava 1 žiak pri stole, rozhlas ako v lágri stále hlási "odstupy", prechádzka na lane s uzlíkmi. Meranie teploty.




Ďuriš Nicholsonová v liste Matovičovi: Ľudia sa začínajú báť rozhodnutí ich vlastnej vlády viac ako Covidu
„Igor, ľudia sa začínajú báť viac ako Covidu rozhodnutí ich vlastnej vlády. Je potrebné so zodpovednosťou štátnika načrieť na dno vlastných schopností a napraviť vlastné chyby,“ píše Lucia Ďuriš Nicholsonová v liste premiérovi Matovičovi. Podľa... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Petra Demková





"Ak chce niekto deti v Hlohovci, Piešťanoch a v Trnave, prípadne v Dunajskej Strede, Komárne, Galante, Bánovciach, v Košiciach poslať do školy, tak bude potrebné sa rozlúčiť so všetkými starkými, ktorých nebodaj rodičia opatrujú v spoločnej domácnosti. Rovnako sa bude potrebné pre istotu rozlúčiť s učiteľmi (skôr chlapi), ktorí nadsluhujú v dôchodkovom veku."




"Ak nepredpokladáme, že tých 3 000 mŕtvych nám priniesli cez hranice a nepredpokladáme, že v nemocniciach ležia pacienti kvôli dobrej strave a nechce sa im domov, tak zoberte prosím pani vláda a páni ministri rozum do hrsti a:




- Pošlite deti do škôl tam, kde je mapa trvale biela a plošákom potvrdený počet pozitívnych max. 0,5% (čo je blízko chybovosti testu).


- Čakajte v červených okresoch na bielu, čomu pomôže zavretie hraníc s bratmi Čechmi, odkiaľ nám tej pliagy asi dosť naliezlo. Zajtra cez PCR testy zaknihujú miliónteho s kovidom.






Vláde praje analytik pevné nervy, zdravý rozum, triezvy pohľad a pokoj na duši.






"Školy ste zatvárali v bielych okresoch nezmyselne 15. októbra pri počte pacientov 613 v nemocniciach a pri úmrtiach priemerne 10 v druhej polovici októbra a na ventilátoroch bolo 30 pacientov. Dnes je to 3613, 100 a 330. Tak máte niečo od októbra INAK, OPAČNE, ale to neznamená, že to teraz urobíte zas NAOPAK."






Je vraj frustrujúce pozerať sa na zmes a spleť vyjadrení za posledné dni, protichodné stanoviská a hodnotenia, nejasné vyjadrenia, tak ako bolo neuveriteľné počúvať bohorovné vyhlásenia, nezmyselné predikcie a zbožné priania vydávané za očakávania a presvedčenia. Je bolestivé vidieť hlboké nepochopenie reality, neschopnosť byť radšej 2-3 dni ticho, nepripravenosť verifikovať - testovať a zisťovať mutácie, overovať hypotézy a potvrdzovať trendy, prípadne vyhodnotiť "plošák" nejakým čarovným grafom.




Rozhoduje vláda o opatreniach bez správnych vstupných dát? Vyzerá to tak  
Problém plných nemocníc tkvie v tom, že hospitalizácie pacientov pozitívnych na Covid-19 trvajú dlhšie, ako je potrebné, tvrdia analytici. Práve plné nemocnice používajú minister zdravotníctva Krajčí a premiér Matovič ako argument, aby mohli... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Petra Demková