Uhrík: A je to tu - prvý koncentrák pre odmietačov Covid-19 v Nemecku
02 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Europoslanec Milan Uhrík v statuse na sociálnej sieti volá po zastavení "korona totality", pretože v jednej spolkovej krajine v Nemecku otvorili špeciálne väzenie pre tých, čo sa odmietajú podrobiť pandemickým opatreniam.

Politik v statuse reaguje na článok portálu tv.noviny.sk. "To už snáď nemyslia vážne?! Ja chápem dôležitosť hygieny aj sanitárnych opatrení, ale toto je už vážne za čiarou. Obyčajný novodobý fašizmus. Už chýba len nápis Covid macht frei. Netrvalo im ani rok dostať slobodu občanov do takéhoto štádia. Čo si o tomto šialenstve myslíte?," píše Uhrík.

Portál tvnoviny.sk v tejto súvislosti uviedol, že spolková krajina Šlezvicko-Holštajnsko zriadila pre odmietačov opatrení šesť ciel. Do prísne stráženého zariadenia obohnaného ostnatým drôtom sú zatvárané osoby, ktoré sú pristihnuté, že nedodržiavajú karanténu, verejne odmietajú  opatrenia a podmienky všetkých zákazov. Porušenie musí byť jasne preukázané. Po ňom nasleduje oficiálna policajná výzva na dodržiavanie domácej izolácie. Ak nezaberie ani to, rozhodne súd.

Radový policajt vláde: Vážne chcete ľudí kontrolovať cez SMS? Poďte si to skúsiť do ulíc sami
01 | 02 | 2021 | editor01hd