Fico o Lipšicovi: Lepšieho inkvizítora proti opozícii by koalícia hľadala ťažko
02 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Daniel Lipšic je pre Smer neprijateľným kandidátom na špeciálneho prokurátora, ktorý si cez ministra Milana Krajniaka protizákonne vybavil previerku na stupeň prísne tajné. Robert Fico to povedal vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.


Na Slovensku existuje v spravodlivosti dvojaký kilometer, hovorí Fico. Poukazuje na to, že syn a advokát väznenej Moniky Jankovskej chodí za svojou matkou častejšie, ako sa to páči ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej, a preto na neho podala návrh na disciplinárne stíhanie.

„A médiá to akceptujú,“ upozorňuje Fico a dodáva, že ak si Lipšic protizákonne vybaví bezpečnostnú previerku, aby mohol kandidovať na špeciálneho prokurátora, médiá akceptujú tvrdenia, že išlo o jeho šikovnosť.
Pri jeho morálnom profile a podvodoch by Lipšic nemohol kandidovať ani na vedúceho dielne

Podľa šéfa Smeru polícia a špeciálna prokuratúra s ľahkosťou stíha predstaviteľov opozície a bezdôvodne ich posiela do väzby. „Dúfam, že s rovnakou ľahkosťou obvinia aj ministra práce Krajniaka a jeho veľkého kamaráta Lipšica zo zneužívania právomocí verejného činiteľa,“ hovorí Fico, ktorý na oboch podal trestné oznámenie.

„Podal som ho na menovaných kamarátov, pretože skutok, ktorý spáchali, hovorí o ich arogantnosti,“ vysvetľuje. Podľa zákona, ktorým koalícia umožnila, aby na špeciálneho prokurátora mohol kandidovať aj neprokurátor, bol šitý na mieru Lipšicovi. „Lepšieho inkvizítora voči opozícii by ťažko hľadali. Pri jeho morálnom profile a podvodoch by nemohol kandidovať ani len na vedúceho dielne,“ skonštatoval Fico.



„Aký podvod teda Lipšic a Krajniak, títo Pat a Mat, spáchali, aby Lipšic mohol reálne kandidovať za špeciálneho prokurátora? Z interných dokumentov ministerstva práce totiž vyplýva, že toto ministerstvo nedisponuje žiadnymi utajovanými skutočnosťami, na nakladanie s ktorými bo bola treba previerka na úrovni prísne tajné. Jasné ako facka,“ pokračuje Fico.

Harabin dáva Lipšicovu previerku cez Krajniakovo ministerstvo do pozornosti generálneho prokurátora Žilinku
"Treba asi prijať zákon, že špeciálnym prokurátorom na doživotie môže byť iba Lipšic" - píše pre eurorespekt.sk JUDr. Štefan Harabin. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Porušovať zákony, podvádzať a klamať patrí do charakterovej výbavy Krajniaka aj Lipšica

„Všetko si vymysleli, aby obišli zákon a umožnili Lipšicovi kandidovať. Lipšic túto previerku dostal v rekordne krátkom čase dva mesiace, hoci normálne to trvá pol roka. Ide o hrubé zneužívanie právomocí verejného činiteľa zo strany Krajniaka a rovnaký zločin zo strany Lipšica, spáchaný účastníctvom. A to v núdzovom stave, čo prináša drakonické tresty,“ upozorňuje Fico.

Šéf Smeru hovorí, že je hrozné pozerať sa na vládnu garnitúru, ktorá v záujme obsadenia postu špeciálneho prokurátora pácha trestné činy, porušuje zákony, podvádza a klame.

„To patrí do charakterovej výbavy obidvoch pánov. A Lipšic namiesto toho, aby sa vzdal kandidatúry a s hanbou odišiel, tak drzo kandiduje. Nakoniec dobre, lebo Ľuboš Blaha mal aspoň šancu na vypočutí odhaliť pravú tvár tohto farizeja,“ hovorí Fico.

Podotýka, že je zvedavý, čo s jeho trestným oznámením urobí generálny prokurátor. „Vôbec by ma neprekvapilo, keby mňa začali stíhať za krivé obvinenie a ohováranie. Taká je totiž dnes spravodlivosť na Slovensku,“ dodáva predseda Smeru.

„Lipšic nie je spasiteľ spravodlivosti, ide len a len o starého podvodníka!“ vraví Harabin
Nominácia Daniela Lipšica na šéfa špeciálnych prokurátorov je tŕňom v oku mnohým. Štefan Harabin vo svojom videu zhrnul veci, pre ktoré by túto funkciu obsadiť nemal. A veru dôvody sú to skutočne pikantné. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.