Ak sa vzdáte mandátu, grázli zvíťazili, odhovára Droba starostu Marianky od rezignácie
02 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Starostovi Marianky niekto v nedeľu v noci podpálil maštaľ určenú pre koňa. Jeho úmysel odstúpiť z funkcie zarmútil bratislavského župana Juraja Drobu (SaS), ktorý mu na sociálnej sieti vyjadril podporu a žiada ho, aby sa mandátu nevzdával.


Starostovi obce Marianka Dušanovi Statelovi v nedeľu nadránom niekto podpálil stajňu, ktorá mu zhorela do tla. Našťastie, kôň z neho stihol ujsť preč. V januári 2019 mu zase niekto podpálil pred domom auto. Tieto dva incidenty ním natoľko zamávali, že chce položiť funkciu. Jeho patálie si všimol aj Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý mu na sociálnej sieti vyjadril svoj obdiv.
Čestní ľudia stratia záujem o verejnú službu a naše mestá a obce budú riadiť gangstri

Starosta Dušan Statelov sa po dvoch útokoch na jeho majetok dnes vzdal mandátu starostu, píše vo svojom statuse župan Droba, podľa ktorého sa veľká politika postupne čistí, ale metódy 90. rokov v samospráve stále fungujú.

„Ak to bude pokračovať a páchatelia nebudú exemplárne potrestaní, čestní ľudia stratia záujem o verejnú službu a naše mestá a obce budú riadiť gangstri. Nedá mi a musím apelovať aj na políciu, či je najlepší nápad ostentatívne brať do CPZ alebo vyšetrovacej väzby predstaviteľov samosprávy (v poslednej dobe Rudolf Kusý a Juraj Říha) v prípadoch, ktoré nie sú na prvý pohľad trestnou činnosťou,“ zastáva sa Droba v statuse starostu mestskej časti Bratislava Nové mesto a primátora Malaciek.



Podľa Drobu sa tým ľuďom urobí šrám na povesti, ktorého sa len veľmi ťažko zbavia. „Ak by ste kohokoľvek z verejných činiteľov riadne pozvali vypovedať, neverím že by sa verejne činná osoba nedostavila. Doba je vyšpičkovaná, úlohou verejnej správy je upokojovať situáciu, vrátiť dôveru a dávať ľuďom nádej. Nie prilievať ďalší olej do ohňa. Pán starosta, máte moju plnú podporu. Nevzdávajte sa, prosím, mandátu, lebo tým de facto oznámite, že grázli zvíťazili,“ odkazuje Statelovi predseda Bratislavského samosprávneho kraja s tým, že vie, že ako osoba to má starosta Marianky ťažké.

Testovali sme sa so zaťatými zubami, aby sa otvorila ekonomika, nie kostoly!, odkazuje Droba
Bratislavský župan Droba si myslí, že neotvorenie škôl a reštaurácií je len pomsta Matoviča Sulíkovi. Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Petra Demková