V pondelok očakávame rozhodnutie sudcu v kauze Imrecze a spol.
31 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) sa dnes popoludní začal zaoberať návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na väzobné stíhanie bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších troch osôb zadržaných v rámci policajnej akcie Mýtnik.


Výsluch Imreczeho sa mal podľa portálu 1.pluska.sk začať o 13.00 h na ŠTS v Pezinku. Prokurátor mu navrhuje väzbu zo všetkých troch dôvodov, a to možného pokračovania v trestnej činnosti, z dôvodu úteku i možného ovplyvňovania svedkov. Informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Podľa najnovšej informácie, ktorú zverejnil portál teraz.sk - "Rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o návrhu na väzobné stíhanie bývalého riaditeľa Finančnej správy SR Františka I. by malo padnúť v pondelok (1. 2.) o 12.30 h. Informoval o tom jeho obhajca Juraj Gavalec.

"Môj klient popiera obvinenie, nedopustil sa tohto trestného činu," zdôraznil Gavalec. Doplnil, že z jeho pohľadu chýba obvineniu veľa podstatných náležitostí. Bližšie sa vyjadriť nechcel."

"František Imrecze, bývalý šéf IT sekcie Finančnej správy Milan Grega a Jana Rovčaninvá sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, podnikateľ Peter Brhel za zločin prijímania úplatku. Informovala o to hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Ostatné osoby zadržané počas akcie Mýtnik boli prepustené na slobodu." Informuje v tejto súvislosti web 1pluska.sk.

AKTUALITA: V rukách NAKA skončil aj exprezident finančákov František Imrecze
Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržali aj bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho. Dôvodom sú podozrenia y korupcie. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci piatkovej akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho a ďalších osem osôb.

Podľa citovaného portálu "Imreczeho advokát Juraj Gavalec informáciu, že prokurátor navrhuje pre jeho klienta väzbu zo všetkých troch dôvodov potvrdil. "S obvineniemi nesúhlasíme, nestotožňujeme sa s nimi. Môj klient ku ním vypovedal, podstatu obvinenia sme myslím vysvetlili. S dôvodmi väzby sa nestotožňujeme. A z môjho právneho pohľadu môžem povedať, že niektorá argumentácia v odôvodnení návrhu je až právne neudržateľná," povedal Gavalec.

Pre médiá sa v krátkosti vyjadril aj právny zástupca Scuhobu a Rovčaninovej, advokát Richard Biročák. "Suchoba je pravdepodobne je v cudzine. Mňa oslovila jeho matka aby som ho zastupoval v tomto konaní a tak isto pani Rovčaninová, ktorá mi osobne podpísala plnú moc," uviedol právny zástupca s tým, že informáciou o tom či Suchoba smeruje na Slovensko nedisponuje.

Advokát Ľubomír Havlík zastupujúci Milana Gregu sa k prípadu podľa 1pluska.sk vyjadril len veľmi stručne. "Môj klient popiera všetky obvinenia, ktoré sú mu kladené za vinu," ozrejmil s tým, že návrh prokurátora považuje za nedôvodný. "Myslím, že prokurátor pri jeho podaní vychádzal z nesprávnych informácii," doplnil.

Kauza Mýtnik: Pre Imreczeho žiada prokurátor väzbu až z troch dôvodov!
Akcia NAKA s názvom Mýtnik opäť rozvírila už pomaly pokojné slovenské vody. Dnes sa dozvie bývalý prezident finančnej správy František Imrecze, ktorý bol tiež medzi zadržanými, či skončí vo väzbe. Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.