Pedagóg Blaha: Remišová u Fica hanebne prepadla, takéto trdielko ešte na skúške nemal!
31 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Pätnásť poznámok Ľuboša Blahu k televíznej diskusii Remišová - Fico. V poslednej z nich konštatuje, že "Slovensko v čase Covidu nemôžu riadiť mentálne nemehlá".


"Výborne som sa dnes zabával na podpredsedníčke vlády Remišovej - škoda, že zavesila na klinec maňušky, má dar rozosmiať" - napísal na sociálnej sieti opozičník Ľuboš Blaha. Svoje postrehy o "trdielku" sformuloval do pätnástich téz.




Reprofoto FB (@Ľuboš Blaha)

1. V diskusii s Robertom Ficom to vyzeralo ako v škole na skúške. Docent práva sa pýta nepripravenej študentky, čo má spoločné policajný prezident s vyšetrovaním?" Pripomína prvý trapas Blaha.


"2. Popletená študentka netuší , že nič. A skúša to obkecať omáčkami. Nezmyselne tára o všetkom, čo ju napadne - od Hedvigy Malinovej až po Antona Srholca. Docent práva krúti hlavou a smeje sa - takéto trdielko ešte na skúške nemal." Baví sa autor statusu ďalej, ale to je len jeho "rozbeh".


Blaha: "Vakcína je úsmev...Takto hlúpu propagandu by si nelajzol ani Kim Čong-un"
Ľuboš Blaha sa, ako mnoho iných, pozastavil nad reklamnou kampaňou, ktorou naša vláda propaguje očkovanie. "Vakcína je sloboda". "Vakcína je úsmev". Prosím, štipnite ma. Toto musí byť zlý sen. Takúto hlúpu propagandu by si nelajzol ani Kim... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Michal Filek

"3. V čírom zúfalstve Remišová dokonca povie, že dnes sedia politickí nominanti vo väzení, lebo ona nepozná ani len rozdiel medzi väzbou a väzením. Chúďa. Dnes to bude za Fx." Pristúpil Blaha k známkovaniu. (V takom prípade sa študent môže prihlásiť na opravný termín - poznámka red. HD.)


"4. Z toho až behá mráz po chrbte. Remišová netuší, že policajného prezidenta si vyberá minister vnútra a parlamentný výbor môže niekoho iba odporučiť. Ona je presvedčená, že Peter Kovařik je Ficov človek, lebo zaň hlasovali poslanci Smeru - svatá prostoto." (Za redakciu HD vysvetľujem, kedy boli tito slová zvolané po prvý raz: V legendu o starenke, ktorá priniesla k hranici Majstra Jana Husa otiepku raždia. "Svätá prostota!" povzdychol vraj odsúdený.)

"5. A dozvedeli sme sa, že Fico môže aj za Mikasa. Tuho premýšľam, či aj sám Matovič náhodou nie je Ficov človek. Už je rok po voľbách, no Fico tu zjavne môže za úplne všetko. Lebofico je naďalej hlavným hitom slovenskej pravice." píše v statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.


"6. Keď NAKA zbalí nejakého skorumpovaného úradníka, tak automaticky za to môže Fico. Každý policajt na križovatke bol totiž jeho nominant. Ešte aj školská kuchárka v Krupine bola jeho človek. Takto nejako to vidí naša drahá Veronika." Vracia sa politik Smeru - SD k hodnoteniu podpredsedníčky vlády.


Blaha: "Slovensko chce odpoveď - kto mučil a zranil generála?"
Ľuboš Blaha zhodnotil na svojom statuse najzaujímavejšie udalosti zo štvrtka. A napísal: Dejú sa veci. Samospráva sa búri proti testovaniu, Milana Lučanského vraj zbili, odhalila RTVS, deti berie vláda budúcnosť a Matovič chce testovať ako... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Michal Filek

"7. Pravda je, že dnes sa prokuratúra na pokyn Matovičovej vlády zneužíva na politické čistky a z väzby sa stal mučiaci nástroj. Ľudí zastrašujú a kukláči prepadávajú aj 80-ročné starenky. Na ich väzobný teror už doplatil životom Milan Lučanský. A áno, Robert Fico má úplnú pravdu - bol to politický väzeň." Tvrdí Blaha.


"8. Remišová je presvedčená, že politickí väzni boli iba za bývalého režimu a vlastne, aj za tých môže Fico - lebo bol v komunistickej strane. Zhodou okolností, do komunistickej strany sa úpenlivo hlásil jej stranícky "otec-zakladateľ" súdruh Kiska, ale to Veronika akosi zabudne spomenúť. Keby zadubenosť kvitla, tak ona je dnes jedna veľká kvetinka." To zas Blaha parafrázoval "holubičí" výrok doktora Štrossmajera zo seriálu nemocnica na okraji mesta.


"9. Oni doženú k smrti Milana Lučanského a mučia ďalších politických väzňov - ale Remišová tam tára niečo o komunizme. Nebyť tých "zlých" komunistov, tak by tu na Slovensku nestáli bytovky, školy, škôlky ani nemocnice, tak nech kvetinka drží ústočká." Na Blahove postrehy v tomto prípade niet čo dodať.


"10. A keď chce tvrdiť, že nová vláda prináša spravodlivosť, tak nech verejnosti láskavo vysvetlí, prečo zatýkajú iba nominantov dnešnej opozície, ale vládne svinstvá zakrývajú. Podvodník Kiska je chránená zver, Matovičove daňové podvody nikto nevyšetruje a sami beztrestne kradnú ako straky." Blahov predpoklad, že by si hydra sama sebe mala začať odsekávať hlavy je prinajmenej optimistický.


Blaha: Ak sa potvrdí, že Mikas porušil zákon na pokyn Matoviča, musí padnúť táto mafia
28 | 01 | 2021 | editor01hd

"11. Remišová sa ukázala nielen ako talentovaná právnička, ale aj ako mimoriadne originálna ekonómka. Vraj oni dokážu vyprodukovať najlepšiu cenu - aj bez súťaže. Ja neviem, čo jej vadí na komunistoch - veď presne toto dokázali naposledy aparátčici za bývalého režimu." Tentoraz autor statusu Blaha takpovediac triafa do čierneho.


"12. Matovič za desiatky miliónov nakúpi hračkárske testy v trnavskej perníkovej chalúpke prepojenej na vládu - na priamo, bez súťaže, na hulváta." opakuje Ľuboš Blaha známy fakt, ktorého podstatou sa nikto z OČTK nemieni zaoberať.


"13. Ale cena je vraj lepšia než u tých neexistujúcich ostatných. Lebo Remišová povedala. Perfektné. Schválili si núdzový stav, aby nemuseli robiť verejné súťaže a sami si cucajú z prstu "najlepšie ceny" - nech žije transparentnosť!"


Blaha: Matovič uvažoval o tom, že bude testovať ľudí výterom zo zadku
28 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

"14. Je tragické sledovať, že takéto nekompetentné osôbky majú na starosti ministerstvá. Je fajn, že vedia pobaviť, je fajn, že sa v nedeľu môžeme takto schuti zasmiať nad ľudskou hlúposťou. Ale úlohou ministrov a ministeriek by predsa len malo byť niečo iné." Použitím podmieňovacieho tvaru zjavne dáva Blaha najavo, že niečomu takému neverí práve tak, ako momentálne podľa prieskumov nadpolovičná väčšina verejnosti.


"15. Pani Remišová, vráťte sa k maňuškám. To je to najlepšie, čo pre Slovensko môžete urobiť. Prenechajte vládu vzdelaným ľuďom, ktorí na rozdiel od šašov ako je Matovič, Kollár či vy sama, majú odbornosť aj skúsenosti. Robert Fico vás dnes zase vyškolil ako malé decko. Slovensko v čase Covidu nemôžu riadiť mentálne nemehlá. Skončite to trápenie. Už fakt stačilo." Píše v statuse na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.


„Koľko ľudí ešte musí umrieť, aby trnavského Pol-Pota konečne zavreli do psychiatrickej liečebne?“ pýta sa Blaha
Počty mŕtvych na Slovensku neklesajú, ba hrozivo stúpajú. Všimol si to aj poslanec Ľuboš Blaha, ktorý to premiérovi, ako vždy, kriticky vykričal na plné ústa. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.