Blaha: Matovič uvažoval o tom, že bude testovať ľudí výterom zo zadku
28 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.
Premiér Igor Matovič na tlačovej besede oznámi, že mal dlhý rozhovor s človekom z Indie o testovaní na koronavírus výterom z konečníka. Napokon od tejto metódy ustúpil, napriek tomu ňou zaujal poslanca Smeru Ľuboša Blahu, ktorý sa k nej vyjadril aj v statuse na sociálnej sieti.

„Vláda seriózne zvažuje, že bude testovať ľudí výterom zo zadku. Ak som to správne pochopil, dá sa tomu predísť, ak pošlete vzorku svojej stolice na adresu Igor Matovič, Úrad vlády SR, Námestie slobody 1, Bratislava. Pán premiér, konečne konštruktívny nápad, ďakujeme. Som si istý, že prvých sto tisíc vzoriek vám dôjde ešte do konca pracovného týždňa,“ píše poslanec.

Blaha kritizuje, že štát ľuďom nepomôže s respirátormi ani seniorom a rizikovým skupinám, ale ak ide o nákupy testov, peniaze sa vždy nájdu. Poslanec Matovičovi pripomína, ako sa vysmieval ľuďom, keď sa tlačili v Lidli na zlacnené respirátory. „Gratulujeme, pán premiér, toto by nedal ani sociálny netvor Kaník," vyhlásil.



Podľa Blahu Matovič oznámil Slovensku, že sa budeme každý víkend testovať, lebo tak si to nastavili v covidovom automate, no to je v priamom protiklade k vyhláseniam vicepremiérov Richarda Sulíka aj Veroniky Remišovej, že ďalšie celoplošné testovanie budú vetovať

„Ale predseda vlády na to už má odpoveď - vraj nebuďme ako v materskej škôlke. Toto povie chlapček, čo už tri mesiace na každej tlačovke hádže všetky formičky po Riškovi, lebo mu v novembri nedoniesol na pieskovisko špajchličky. On nás chce utestovať až do skonania všetkých našich nosov. S touto vládou máte jednu istotu. Síce vám zničia život, zoberú slobodu, oberú vás o živobytie a ešte vám aj premiér a jeho Naď vulgárne vynadá - ale rozhodne sa pri nich nenudíte. Smiech cez slzy,“ píše na záver Blaha.

Blaha: Matovičova duševná choroba je nákazlivá, šíri sa po celej zemeguli
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha v novom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že celoplošné testovanie bolo fiaskom. Postoj vlády Igora Matoviča k udalostiam v Rusku dokonca označil za premiérovu nákazlivú duševnú chorobu. Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.