Konflikt medzi Matovičom a Sulíkom bude mať len porazených, myslí si Ďuriš Nicholsonová
31 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Spor, dá sa povedať, že už osobný, sa medzi premiérom Matovičom a ministrom hospodárstva Sulíkom tiahne od jesene. Tento problém v koalícii veľmi citlivo vnímajú aj europoslanci. Dvaja z nich si navyše myslia, že pandémiu u nás by mal riadiť krízový manažér.


Koalícia sa krátko po voľbách zdala byť homogénna, počas jesene sa však medzi premiérom Igorom Matovičom a predsedom SaS Richardom Sulíkom, ktorý je zároveň aj ministrom hospodárstva, začalo stále viac a viac iskriť. Ich spor však zasahoval aj do riadenia boja s koronavírusom, v ktorom sa obaja muži často vôbec nedokázali zhodnúť, informuje portál parlamentné listy.sk.
Zahraniční lídri komunikujú nepopulárne opatrenia lepšie ako náš premiér

Padol dokonca návrh, poveriť bojom s koronavírusom krízoveho manažéra, a Igor Matovič by sa venoval iba riadením vlády. Poveriť krízového manažéra riadením pandémie by nebolo hanbou, zhodli sa europoslanci Ivan Štefanec z KDH a Lucia Ďuriš Nicholsonová zo SaS v diskusnej relácii TA3 V politike. „Je to rozhodnutie premiéra a jeho koaličných partnerov. V prenesení zodpovednosti za riadenie pandemickej situácie na krízového manažéra ale problém nevidím“, skonštatoval Štefanec. „Myslím si, že by to v dnešnej situácii iba pomohlo. Veď to nie je žiadna hanba, že sú krízoví manažéri a dostanú dôveru,” dodal europoslanec.

Obaja poukázali na to ako niektorí zahraniční lídri komunikujú nepopulárne opatrenia. „Keď nemecká kancelárka Angela Merkelová oznamovala Nemcom tvrdý lockdown, bola tam pokora, argumenty aj povzbudenie, že je to len dočasné. Bolo to iné komunikovanie, ako keď prišiel náš premiér a povedal, že ľudia to pokazili,” poukázala Ďuriš Nicholsonová na správanie Igora Matoviča. Pripomenula tiež, že krajiny, ktoré zvládajú pandémiu, počúvajú odborníkov. Ďuriš Nicholsonová tiež vyzvala premiéra Matoviča, aby ukončil osobný spor s ministrom hospodárstva a vicepremiérom Richardom Sulíkom, ktorý označila za detinský s tým, že konflikt bude mať len porazených.

Nicholsonová si sarkasticky kopla do Matovičovej vlády
Europoslankyňu Luciu Nicholsonovú očarila fotografia z tlačovej besedy fínskej vlády a na svojom Facebooku ju aj okomentovala s náležitým sarkazmom. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Gabriel Matta