"Mali rešpektovať zákon, nie Mikasa, teraz majú na krku desať rokov basy," pripomína Taraba
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Tomáš Taraba upozornil na to, na čo sa nateraz nikto nikoho nepýta - čo sa stane s tými štátnymi úradníkmi, ktorí nerešpektujú zákon, alebo navádzajú iných na ignorovanie zákona.


Neuveriteľný paradox. Keď koalícia schvaľovala predĺženie núdzového stavu, neustále som sa pýtal, prečo nevyhodia zo zákona tie amorálne tresty za ukradnutý chlieb vo výške 15 rokov pre hladných. Smiali sa mi, či môj politický program je chrániť kradnutie chleba v obchodoch. Pripomína skúsenosť s "bohorovnosťou" niektorých poslancov a politikov nezaradený poslanec Tomáš Traba v statuse na sociálnej sieti.




Reprofoto status (@Tomáš Taraba)

"Po tlačovke generálneho prokurátora sa dosmiali aspoň tí, ktorí prišli do parlamentu vedome napriek tomu, že mali vážnu nákazlivú chorobu. Mali to zakázané zákonom, mali sedieť doma. Len potrebovali lámať zákony, tak im to Mikas dovolil. Lenže Mikas nevydáva zákony, ale nižšie právne normy. A zákon je viac. Takže mali počúvať zákon a nie Mikasa." Konštatuje Tomáš Taraba.


"Tí, ktorí predĺžili núdzový stav, ktorý potláča ľudské práva a slobody a urobili to pozitívni na Covid, veľa pre tento totalitný spôsob vládnutia riskovali. Podľa ich vlastných núdzových zákonov až 10 rokov za mrežami. V ľudovej reči sa tomu hovorí, kto akými zbraňami bojuje takými zahynie." Varuje nezaradený poslanec a pripomína tak aj právnu zodpovednosť za protiprávne konanie.


Taraba: Budú môcť voliť iba zaočkovaní ľudia?
27 | 01 | 2021 | sefredaktor